Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ: Μειώσεις στα διόδια αναγγέλλει η κυβέρνηση

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012
Αυτό το ανέκδοτο με τα διόδια έχει παραγίνει βαρετό. 

Φαίνεται η εφημερίδα "Καθημερινή" είχε καποιο κενό στο φύλλο της και ξανάβαλε μια ανάρτηση που εδώ και 2,5 χρόνια διαβάζουμε κάθε τόσο. 

 Αντίθετα αυτό που γίνεται στη πράξη είναι ολοένα και μεγαλύτερες αυξήσεις στα διόδια και ολοένα και περισσότερα διόδια. 

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις υπουργείου και μεγαλοεργολάβων έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο μιας και δεν βρίσκουν χρηματοδότες. 

Τα συνήθη "υποζύγια" που πληρώνουν τα διόδια, για οικονομικούς λόγους, έχουν κόψει τα ταξίδια. 
 Έτσι και οι εισπράξεις των μεγαλοεργολάβων έχουν πέσει κάτω από το αναμενόμενο. 
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τραγάνας, που μάλιστα έσπασαν και τις μπάρες των πλευρικών διοδίων, καθώς και το δίωρο άνοιγμα απο τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, για δύο ώρες στα Μάλγαρα, δείχνουν ότι οι συλλογικές δράσεις στα διόδια αρχίζουν να ξαναφουντώνουν. 
Με καθε τρόπο και πανικόβλητες οι εταιρίες της εκμετάλλευσης, με την συνενοχή των εκάστοτε υπουργών- υπαλλήλων τους, προσπαθούν, μάταια, με εκφοβιστικές δίκες και πρόστιμα να κάμψουν το φρόνημα όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, που το ίδιο το σύνταγμα προβλέπει. 
Πλησιάζει ο χρόνος που κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβοι θα πάρουν τα μπογαλάκια και τις παράγκες τους και θα του δίνουν.

Ακολουθεί το δημοσίευμα- ανέκδοτο:..
Γενναίες μειώσεις των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα και σταδιακές αυξήσεις στα ολοκληρωμένα είναι οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής διοδίων στους τέσσερις «προβληματικούς» οδικούς άξονες.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» το δημόσιο θα αναλάβει να καλύψει το κόστος των μειώσεων, δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί αν θα αναλάβει να καλύψει και τη διαφορά ανάμεσα στις αυξήσεις που θα πραγματοποιηθούν και τις αυξήσεις που θα έπρεπε –βάσει των συμβάσεων- να πραγματοποιηθούν. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των παραχωρησιούχων και του δημοσίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένονται ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί η «σωτηρία» του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου (Μαλιακός-Κλειδί) και της Νέας Οδού (Ιόνια οδός και τμήμα Μεταμόρφωσης-Σκάρφειας της ΠΑΘΕ), ενώ σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονταν οι συζητήσεις για τις άλλες δύο παραχωρήσεις, την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα-Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα) και την κεντρική οδό (Ε65).
  • Blogroll

  • Blog Archive