Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Μια πολύ επιτυχημένη δράση έγινε σήμερα Παρασκευή 26/10/12, στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων Αττικής.

 Είχαν προηγηθεί πολλές καταγγελίες για την κυνική συμπεριφορά της προϊσταμένης της ΔΕΗ του τοπικού καταστήματος που έστελνε στους εργολάβους εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να εξετάζει αν είχε να κάνει με ανθρώπους αρρώστους, οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά ή και με καταστηματάρχες στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Μας είχε, επίσης, καταγγελθεί πως η εν λόγω κυρία αρνιόταν να κάνει λογικούς διακανονισμούς απαιτώντας παράλογα μεγάλα ποσά λες και επεδίωκε την διακοπή ρεύματος και όχι την πληρωμή του λογαριασμού έστω και σε περισσότερες δόσεις. Κατά την παρέμβαση μας, στην οποία έδωσαν το παρόν και μέλη του Επαμ Ιλίου, φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα,ενημερώθηκαν τόσο οι πολίτες που περίμεναν στην ουρά, όσο και οι διερχόμενοι κάτοικοι και διανεμήθηκαν εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας μας.
 Προς το τέλος της δράση μας εισήλθαμε να ενημερώσουμε τις υπαλλήλους (έχουν απομείνει ελάχιστοι πλέον).
Οι υπάλληλοι ξεκάθαρα τάχθηκαν με την μεριά του κόσμο, επικροτώντας ταυτόχρονα τις δράσεις του κινήματος μας, μιας και αυτών οι οικογένειες βιώνουν τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο λαό.

 Στις συζητήσεις που είχαμε μαζί με τις υπαλλήλους τονίστηκε ότι είμαστε ταξικά αδέλφια και μας διευκρίνησαν ότι νοιώθουν αλληλεγγύη με τους πολίτες.

Μοναδική παραφωνία υπήρξε η διευθύντρια που εντελώς ανάγωγα προσπάθησε να μας πεί ότι ούτε λίγο ούτε πολύ το υποκατάστημα είναι δικό της τσιφλίκι.
Της εξηγήθηκε με ευγενικό τρόπο ο σκοπός της παρουσίας μας και κατόπιν επισκεφθήκαμε τα διπλανά γραφεία της ΔΕΔΥΕ όπου και εκεί έγινε ενημερωτική συζήτηση με τις υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί η διακριτική παρουσία περιπολικού της αστυνομίας σε κοντινή απόσταση και η ύπαρξη μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας (ομάδες ΔΙΑΣ) πιο μακρυά.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην παρέμβαση μας τουλάχιστον 3 άτομα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, απευθύνθηκαν για συνδέσεις ρεύματος, μιας που είχαν άρρωστα άτομα ή μικρά παιδιά στο σπίτι, αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν σε βασικές ανάγκες τους (συντήρηση φαγητού και φαρμάκων, φωτισμό, μαγείρεμα, πλύσιμο κλπ)και η προϊσταμένη μόλις τους είχε αρνηθεί διακανονισμό.

Οι πολίτες που είχαν πάει για διακανονισμό ήταν πάρα πολλοί, δείγμα της οικονομικής εξαθλίωσης, ιδιαίτερα σε μια εργατική περιοχή, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι,που μαστίζεται από την ανεργία.  

Επίσης ο κόσμος ενημερώθηκε και προσκλήθηκε στην ανοιχτή συνέλευση που θα γίνει αύριο Σάββατο 27/10, 1 μμ στο καφέ Deja-vous, Δημοκρατίας 54, στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων
  • Blogroll

  • Blog Archive