Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δεν πάει άλλο.
Οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου έφτασαν στα όριά τους και ζητάνε λύσεις!
Επειγόντως!

Και εκφράζουν την απόγνωσή τους, την αγανάκτησή τους, το θυμό τους με δύο επιστολές που στείλανε 12-13 Νοέμβρη, με αποδέκτες το Δήμαρχο Μαρκόπουλου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τους θέτουνε μπροστά στις ευθύνες τους!

Τονίζουν –και στους δύο αρμόδιους φορείς την...  «αγανάκτηση και την «εντονότατη διαμαρτυρία για τις φοβερές ελλείψεις» που παρατηρούνται στο σχολείο και είναι στη δική τους αρμοδιότητα.
Θεωρούν «αδιανόητο και απαράδεκτο το κράτος να συμπεριφέρεται στους μαθητές του σχολείου μας, σαν σε πατρίκιους και πληβείους, στερώντας τους δασκάλους και μη ξέροντας το πότε θα διδαχθούν ξένη γλώσσα, πότε θα γυμναστούν, πότε θα μάθουν το πεντάγραμμο, πότε θα ελευθερώσουν τις ψυχές τους μέσα στο θεατρικό παιχνίδι».
«Στερώντας τους όσα έχουν όλοι οι υπόλοιποι μαθητές» στο Δήμο Μαρκόπουλου.

Ξεκάθαρα καταγγέλλουν τις ευθύνες που έχει ο καθένας από τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή.


Στον Δήμαρχο της περιοχής, κ. Σωτήρη Μεθενίτη καταμαρτυρούν:

  • Δεν ρωτήθηκαν αν, πόσους και ποιους εξυπηρετεί να αποτελεί το σχολείο που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του αγίου Σπυρίδωνα, μέχρι και την Χαμολιά στην λ. Πόρτο Ράφτη.
  • Δεν παρέχεται υλικοτεχνική υποδομή στο Σχολείο. Ότι υπάρχει διαθέσιμο προέρχεται από δωρεές και προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων.
  • Δεν υπάρχει λεωφορείο για τη μετάβαση των παιδιών προς και από το σχολείο. Πρόβλημα που επιδεινώνεται εξαιτίας των μακρινών αποστάσεων και την απουσία πεζοδρομίων στην περιοχή.
  • Το σχολείο στεγάζεται ολοκληρωτικά σε containers, ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί σημαντικά από την προηγούμενη χρονιά και παρατηρείται «δραματική έλλειψη βοηθητικών χώρων, όπως χώροι υγιεινής και αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων».
  • Επί 2,5 χρόνια ο Δήμος δεν φρόντισε να φτιαχτεί στέγαστρο στο σχολείο, αξιολογώντας (η Αντιδήμαρχος Παιδείας) πως «δεν είναι στις προτεραιότητες του Δήμου», εκτιμώντας πως δεν είναι προτεραιότητα να προστατέψουν τα παιδιά από το νερό της βροχής!
  • Για περίφραξη χρησιμοποιείται συρματόπλεγμα, επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.
  • Παρεμποδίζεται από το Δήμο η προσπάθειά τους για μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, μαθήματα μπάσκετ και χορού, με χρηματοδότηση μάλιστα των ιδίων των γονέων.

Και φαίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος Μαρκόπουλου ξοδεύει:
  • 140.000 ευρώ για την ανακαίνιση του κινηματογράφου «Άρτεμις» στο Μαρκόπουλο
  • 10.000 ευρώ για στόρια στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Πόρτο Ράφτη ! ! !

Φαίνεται πως για τη Δημοτική Αρχή στο Μαρκόπουλο είναι σημαντικότερα τα στόρια και οι κουρτίνες των 10.000 ευρώ σε δύο δωμάτια, παρά η παιδεία των παιδιών μας!

Στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη πτος τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου, κ. Σωτήρη Μεθενίτη.


Στην αρμόδια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής δηλώνουν ξεκάθαρα:

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο το ίδιο το κράτος, να επιβάλει απροκάλυπτα στους γονείς που εργάζονται, επιπρόσθετη οικογενειακή οικονομική αιμορραγία διακινδυνεύοντας συγχρόνως και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία,  αγωνιώντας καθημερινά για το πότε θα λειτουργήσει το ολοήμερο, θεσμός που το ίδιο το κράτος έχει δημιουργήσει.  Συνυπολογίστε την οικονομική κρίση και την ποιότητα ζωής, μετρήστε αυτά που ως υποσχέσεις μας  ΔΗΛΩΣΑΤΕ στην αρχή της χρονιάς, τότε που σας είχαμε και πάλι επισκεφτεί.
«Μέσα Οκτωβρίου» μας είχατε πει. ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
 Μας αναγκάσατε να έρθουμε ξανά και πιστέψτε μας, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε κάθε φορά ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, παρόλο που νιώθουμε εξαντλημένοι και απογοητευμένοι.
Δηλώνουμε όμως απερίφραστα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας και που η πολιτεία αυτονόητα ήδη θα έπρεπε να τους είχε προσφέρει.
Τα παιδιά μας είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, αυτό που είναι εμφανέστατη υποχρέωση του κράτους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας ενημερώσετε άμεσα για την ακριβή ημερομηνία κάλυψης των συγκεκριμένων ελλείψεων, γιατί κάθε μέρα που περνάει προσθέτει ένα ακόμα βάρος στους Γονείς και αφαιρεί μάθηση και γνώση από τα παιδιά μας.»

Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά τι ζητάνε και πότε το θέλουνε, γιατί αφορά τα παιδιά τους, την παιδεία τους, την ασφάλειά τους.
Ποια θα είναι η ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων;
Κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά ελπίζουμε …

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive