Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΝΔ, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος και η σχέση με την Χρυσή Αυγή

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Νοεμβρίου 18, 2012
Για τον Βορίδη δεν χρειάζεται να αμφισβητήσουμε τα φιλοχουντικά του αισθήματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σαμαρά υπήρξε Πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ και Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου. Πασίγνωστη πλέον η φωτογραφία του από το συνέδριο της ΕΠΕΝ στο Κάραβελ, κάτω από το πορτραίτο του «Αρχηγού» Γιώργου Παπαδόπουλου.
Η Εθνική Πολιτική Ένωσις (ΕΠΕΝ) ήταν ένα εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που ιδεολογικά υπεράσπιζε το καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών.
 Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 με ιδρυτή και «πνευματικό» ηγέτη, τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Στην ταυτότητα της οργάνωσης, η Νεολαία ΕΠΕΝ δήλωσε πως είναι μία πατριωτική-εθνικιστική οργάνωση νεολαίας. Ιδρύθηκε το 1984 και πρόεδρος της νεολαίας διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος (σήμερα Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής) και μετά την παραίτησή του … ο Μάκης Βορίδης!
Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολουθεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Την έχει ενσωματώσει κι ο Βενιζέλος την υποστηρίζει!!!
  • Blogroll

  • Blog Archive