Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΛΟΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΣΣΥΡΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2012
φωτο αρχειου
Από την επιστολή-καταγγελίας που λάβαμε από φαντάρο που υπηρετεί στο στρατόπεδο στην Άσσηρο αποκαλύπτεται ότι ο στρατός όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται σήμερα στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι τους συναδέλφους φαντάρους, αλλά κερδοσκοπεί  και αυθαιρετεί συστηματικά εις βάρος τους.
Θα περίμενε κανείς ότι οι αξιωματικοί και ο διοικητής, που υφίστανται και αυτοί τις οδυνηρές συνέπειες της βάρβαρης ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών-τοκογλύφων, θα συναισθάνονταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες τους. Γονείς που θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στα ...παιδιά τους και αδυνατούν λόγω της ανεργίας, του πετσοκομμένου μισθού, της ανεργίας.
Η λαϊκή επομένως οικογένεια, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, υφίστανται και την εχθρική συμπεριφορά των αξιωματικών και του διοικητή, που όπως φαίνεται σκέφτεται περισσότερο το κέρδος του ιδιώτη, παρά την οικτρή οικονομική θέση των φαντάρων.
Μήπως είναι ώρα να παρέμβει το ΓΕΣ;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι φαντάρος στο στρατόπεδο στην Άσσηρο εδώ και λίγους μήνες. Στη μονάδα το ΚΨΜ από άποψης τιμών είναι χειρότερο από καντίνα νοσοκομείου . Όλα τα προϊόντα είναι πανάκριβα. 1 κρουασάν σοκολάτας έχει 1? τη στιγμή που έξω έχει 0,75-0,85?. 1 κρύο σάντουιτς έχει 1,60? την στιγμή που σε φαστ φουντ το ίδιο σάντουιτς με τα ίδια υλικά πωλείται 1,20-1,40?. 1 Τυρόπιτα (με λευκό τυρί και όχι φέτα ξέρω να τα ξεχωρίζω καθότι έχω σπουδάσει ανάλογα...) έχει 1,40? την ίδια ώρα που στην πλατεία Αριστοτέλους πωλείται 0,90-1,00? και 1,20? η τυρόπιτα με φέτα αντίστοιχα. 1 καφές με την προϋπόθεση ότι θα έχει μόνο μια και μοναδική κοφτή κουταλιά καφέ έχει 0,50? την ώρα που καταστήματα στην πόλη πουλούν τον καφέ 0,70? μαζί με το νερό και ο καφές κατά βούληση του πελάτη. Η αγορά είναι αναπόφευκτη των προϊόντων από το ΚΨΜ αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφαιμαζόμαστε οικονομικά αφού όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά όλων μας σήμερα και πολύ περισσότερο όσων οι γονείς ας είναι άνεργοι. Ας παρέμβει κάποιος και ας κάνει έναν έλεγχο ποιότητας-τιμής-ποσότητας. Πριν ένα μήνα περίπου ακούστηκε ότι ο προμηθευτής των σάντουιτς έκανε παράπονα στον ταξίαρχο επειδή πολλοί από εμάς προκειμένου να αγοράζουμε πιο οικονομικά παίρναμε από γειτονικό φαστ φουντ. Δηλαδή αισχροκερδούν βρίσκουμε κάποια λύση και έχουμε παρέμβαση του μαυραγορίτη προμηθευτή γιατί δεν πουλάει πολλά σάντουιτς σο ΚΨΜ; Νομίζω ότι κάποιοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να καταλάβουν ....τι πουλάν...που το πουλάν....σε ποιους το πουλάν. Όσο για την ποιότητα των σάντουιτς και των τυροπιτοειδών ειλικρινά λιαν επιεικώς κατηγορία Γ (έχω πάρει σάντουιτς και τυρόπιτα μαζί μου σε έξοδο και πηγαίνοντας στη σχολή μου σε ανάλυση βρήκαμε ότι στη ζαμπονοκασερόπιτα το και καλά κασέρι είναι μπεσαμέλ και η και καλά φέτα της τυρόπιτας είναι μυζήθρα νωπή με ίχνη από ασπράδι αυγού). Άραγε τα ελέγχει κανείς όλα αυτά ή ότι φέρνει το φορτηγάκι του προμηθευτή το τρώμε;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive