Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012
Μάκης Καλαράς-Άνθρωπος χωρίς όρια
 
Ένα τροχαίο ατύχημα πριν απο 18 χρόνια άλλαξε για πάντα τη ζωή του Μάκη.Το πείσμα του όμως και η θέληση για ζωή και δράση,τον οδήγησε στους αθλητικούς στίβους και αργοτερα στα χιονισμένα βουνά ολόκληρης της Ευρώπης.
Σχεδόν αμέσως μετα το ατύχημα ο Μάκης ασχολήθηκε ξανά με τον αθλητισμό.Όχι με την πάλη που ηταν μέχρι τότε το αγαπημένο του σπορ,αλλά με άλλα αθλήματα,για να καταλήξει στα τέλη της δεκαετίας του 90 στη δισκοβολία.«Από το 1999 μέχρι και το 2002 έβγαινα πρώτος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, στα πανευρωπαϊκά όμως δεν τα πήγαινα και τόσο καλά, γιατί εργαζόμουν και δεν προετοιμαζόμουν σωστά. 
Ετσι άφησα τη δουλειά του γραφίστα και αφοσιώθηκα εκεί, με αποτέλεσμα να κατακτήσω σημαντικές θέσεις και μετάλλια σε παγκόσμιο και παραολυμπιακό επίπεδο».

Οι αθλητικές επιδιώξεις του έγιναν πραγματικότητα όταν κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς 
... Αγώνες της Αθήνας το 2004 το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία (κατηγορία F54). Στο ίδιο αγώνισμα κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2005 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2006 στο Ασεν της Ολλανδίας. Την 3η θέση κέρδισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2007 στην Ταϊπέι και την 5η στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008. Για έξι συνεχή χρόνια, από το 2003 έως το 2008, ήταν σταθερά πρώτος πανελληνιονίκης στη δισκοβολία (κατηγορία F54), ενώ μέχρι και το 2008 αγωνιζόταν για τον Αθλητικό Σύλλογο Αμαρουσίου με προπονητή το Νίκο Παπανικολάου.
 Ο Μάκης είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου.Δεν του αρκούσε όμως αυτό και έτσι αποφάσισε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα έχει συμμετάσχει σε θερινή και χειμερινή Παραολυμπιάδα στο άθλημα της δισκοβολίας και του sit-ski αντίστοιχα."Αφορμή για να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα στάθηκε μια εκδρομή που έκανα στον Βόρειο Πόλο, όπου πήγαιναν άτομα σαν εμένα και μάθαιναν σκι. Για την ακρίβεια το αντίστοιχο ΤΕΦΑΑ (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) της Νορβηγίας μαζί με τον νορβηγικό στρατό διοργάνωσε μια εκδρομή στον Βόρειο Πόλο, στους -30 βαθμούς. Εκεί έμαθα να κάνω σκι".
Στο sit-ski ο αθλητής κάθεται σε ενα ειδικό κάθισμα,το οποίο μέσω ενος αμορτισέρ στηρίζεται σε ένα πέδιλο του σκι. Το αμορτισέρ,όπως λέει ο ίδιος.παίζει το ρόλο του γονάτου και απορροφάει τους κραδασμούς."Στην αρχή δυσκολεύτηκα,αλλά στην πορεία είδα οτι βελτιωνόμουνα και αποφάσισα να προχωρήσω.Από το 2009 ασχολούμαι αποκλειστικά με το χιόνι, γιατί θέλω να καταφέρω να ανέβω γρήγορα στην κατάταξη των αθλητών".
Στόχος η Παραολυμπιάδα της Ρωσιας το 2014,όπου στοχεύει σε μια καλή θέση και γιατί όχι και ένα μετάλλιο.Για τη συμμετοχή του στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς της Ρωσίας απαιτείται μέσα στα δύο επόμενα χρόνια να συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία μέσα από αγώνες στην Ευρώπη. Αυτό προϋποθέτει επίπονη προπόνηση και προετοιμασία όπου υπάρχει χιόνι, χειμώνα-καλοκαίρι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Από δω και στο εξής θα βρίσκομαι συνεχώς σε αγώνες. Ξεκινάω τη Δευτέρα από την Ολλανδία και συνεχίζω, αφού όλος σχεδόν ο Δεκέμβριος είναι γεμάτος αγώνες σε Αυστρία και Ελβετία, στο slalom και το giant slalom. Αγώνες θα έχω και το 2013 σε Αυστρία και Καναδά, και φυσικά ο στόχος είναι η Ρωσία το 2014» καταλήγει ο Μάκης Καλαράς.
 
Εμείς,τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω να ευχηθούμε ολόψυχα στο Μάκη καλή επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει και τον ευχαριστούμε για την έμπνευση και τη δύναμη που δίνει σε όλους μας,μέσα από την θέληση του για ζωή.
 
Το βίντεο  είναι από την φετινή του προετοιμασία στην Αυστρία
  • Blogroll

  • Blog Archive