Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Άθλιες συνθήκες επικρατούν στην 2η Επιλαρχία Υγειονομικού στο ΚΕΝ Αυλώνα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012
Σημασία για τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο "έχει ο άνθρωπος". Βασικό ζητούμενο του ΥΕΘΑ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι "ο σεβασμός των δικαιωμάτων του φαντάρου".
Μάλιστα, αυτή τη θητεία δεν πρέπει να τη χάσει κανείς: "Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περειτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.
Ας δούμε όμως τι σημαίνει Υποχρεωτική Στράτευση. Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που λαμβάνουμε από τους γονείς και τους... νεοσύλλεκτους φαντάρους που παρουσιάστηκαν στις 12/11/12 στο ΚΕΝ Αυλώνας και πιο συγκεκριμένα στη 2η Επιλαρχία και είναι στον αριθμό γύρω στους 500.
Από τη πρώτη μέρα δεν έχουν ούτε σταγόνα ζεστό νερό στις ντουζιέρες του θαλάμου. Νερό υπάρχει, χλιαρό βέβαια, μόνο στις εξωτερικές ντουζιέρες που απέχουν πάνω από 100 μέτρα από τους θαλάμους, και για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, που για τον αριθμό των στρατεύσιμων δε φτάνει «ούτε για ζήτω».
Επίσης, σε κανένα θάλαμο δεν υπάρχει θέρμανση. Δεδομένων της εποχής και της τοποθεσίας του στρατοπέδου, οι συνθήκες αυτές έχουν ως αποτέλεσμα οι μισοί φαντάροι και παραπάνω, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς, έχουν αρρωστήσει.
Στα παράπονα και στις "εκκλήσεις" προς τους ανωτέρους τους οι φαντάροι παίρνουν συνεχώς την ίδια απάντηση, με το γνωστό ειρωνικό και μιλιταριστικό ύφος που διακατέχει τους ποτισμένους με την καραβανάδικη ιδεολογία, βαθμοφόρους:
"Δεν πειράζει μωρέ, εσείς είστε κομάντο" και "Τι άντρες θα γίνετε ρε;" και άλλα τέτοια.
Οι φαντάροι μπορεί να φυλακίζονται στις μονάδες ως άμισθοι δούλοι και αναλώσιμοι των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, αλλά παράλληλα υφίστανται και τις συνέπειες της ταξικής πολιτικής και των Μμημονίων.
 Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο Σαμαράς καταργούν τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης, τους αφήνουν χωρίς θέρμανση, να ζουν σε άθλιες συνθήκες και αντιμετωπίζοντας καθημερινά απίστευτους κινδύνους εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων, αλλά δαπανούν εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικές δαπάνες, για την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Χαρακτηριστικό παράδεγμα η αγορά ιπτάμενων τάνκερ, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive