Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κυβερνητική... τρικυμία με αλλοδαπή νοσηλευόμενη χωρίς άδεια παραμονής

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2012

Κυβερνητική... τρικυμία με αλλοδαπή νοσηλευόμενη χωρίς άδεια παραμονής

Παρενέβη η υφυπουργός Υγείας για να αποσυρθούν αστυνομικοί από το δωμάτιο

  Μετά την τηλεφωνική παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αστυνομία να απομακρυνθεί η φρουρά από το δωμάτιο της αλλοδαπής καρκινοπαθούς που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι».

Την Αστυνομία είχε καλέσει νωρίτερα ο... διοικητής του Νοσοκομείου Δήμος Μπαρτζώκας, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές ότι η γυναίκα δεν είχε νόμιμα χαρτιά για την παραμονή της στη χώρα μας.

«Να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου αποκατασταθεί η υγεία της, μη φρουρούμενη», φέρεται να είπε πριν από λίγη ώρα προς τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ο κ. Δένδιας, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στην κατάκοιτη γυναίκα.

Η ασθενής νοσηλευόταν για μέρες στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και σήμερα Πέμπτη μεταφέρθηκε στο «Αγιοι Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η δαπάνη της οποία καλύφθηκε από τους συγγενείς της.

Οταν ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση και η γυναίκα μεταφέρθηκε στον θάλαμο νοσηλείας, ο διοικητής κάλεσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές. Μέσα σε λίγη ώρα, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η γυναίκα μετέβησαν άνδρες της Ασφάλειας.

«Καταγγέλλουμε ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα και επαναλαμβάνουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Αλ. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Αν. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες. Τουναντίον θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Η υπόθεση προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Υγείας. Η κυρία Σκοπούλη τηλεφώνησε στον κ. Δένδια, αμέσως μόλις ενημερώθηκε, ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών.

Εκείνη την ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος βρισκόταν σε εκδήλωση παρουσία δημοσιογράφων. Απέφυγε όμως, να πάρει θέση επί του θέματος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ως εξής: «Δεν θα με παρασύρετε να απαντήσω για θέματα που εσείς θέλετε...».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που εξετάζει αυτή τη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι πλέον αν θα αποσύρει ή όχι την εν λόγω εγκύκλιο.  
  • Blogroll

  • Blog Archive