Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012


Σε απελπιστική κατάσταση το Νοσοκομείο Μεσολογγίου- Χρέη ταξί κάνει το...ασθενοφόρο Θυμίζει οργανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία αναστολής της λειτουργίας του





Τα όσα κατήγγειλαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου, αν μη τι άλλο επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τoυς αρμόδιους φορείς μη εξαιρούμενου και του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα πρέπει πλέον να αποσαφηνίσει πλήρως τις θέσεις του σχετικά με την συνέχεια της λειτουργίας του.
Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο παραπέμπει περισσότερο σε οργανισμό που βρίσκεται σε ...διαδικασία αναστολής της λειτουργίας του, παρά σε νοσηλευτικό ίδρυμα.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι συνδικαλιστικοί φορείς του νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι γιατροί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχουν βασικές δυνατότητες. Παράλληλα, παραϊατρικές εξετάσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο που παραπέμπουν σε ιστορίες καθημερινής τρέλας που μόνο σε νοσοκομείο δεν θα μπορούσαν ν αντιστοιχούν. Για παράδειγμα μια απλή εξέταση για κάποιο έκτακτο περιστατικό καρδιακής δυσλειτουργίας θα πραγματοποιηθεί (μετά από ολόκληρη «εκστρατεία») αποστολή δειγμάτων αίματος στο νοσοκομείου του Αγρινίου με το…ασθενοφόρο το οποίο εκτελεί χρέη …ΤΑΧΙ!
Στο μεσοδιάστημα μέχρι να επιστρέψει το νοσοκομειακό όχημα από το Αγρίνιο, εάν το περιστατικό είναι ελεγχόμενο έχει καλώς. Εάν όμως όχι, τότε θα πρέπει να παρέμβουν ανώτερες δυνάμεις για να αποφευχθεί το δυστύχημα!
Επιπλέον λειτουργικά καθημερινά αντικείμενα όπως πλαστικά ποτήρια, χαρτί τουαλέτας ή ακόμη και φαγητό απλά δεν υπάρχουν. Η χρήση καλοριφέρ γίνεται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι να φέρνουν από το σπίτι τους ό,τι θερμαντικό σώμα βρίσκεται πρόχειρο. Όμως αυτό έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού χθες βράδυ λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου προκλήθηκε βραχυκύκλωμα με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς σε δύο κλινικές την Παθολογική και τη Χειρουργική!
  • Blogroll

  • Blog Archive