Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μια ολοκληρη εκστρατεια εχει ξεκινησει σε σχεση με την κατασκευη μεγαλων οδικων αρτηριων καθως και εναντια στο κινημα κατα των  διοδιων.
Στοχος η προασπιση των συμφεροντων μιας χουφτας μεγαλοεργολαβων, ντοπιων και ξενων.
Με προσχημα την δημιουργια θεσεων εργασιας και την "αναπτυξη του τοπου" ο κ.Χατζηδακης με τον εθνικο κορμο της οικονομιας του τοπου (τους μεγαλοεργολαβους) διακηρυσσουν πανηγυρικα την επανεναρξη των σταματημενων εδω και 2 χρονια, οδικων εργων αναπτυξης.
Ξαναρχιζουν τα εργα, γραφουν και μεταδιδουν τα ΜΜΕ, τα οποια ολως συμπτωματικα ανηκουν στους ιδιους μεγαλοεργολαβους.
Με μικρα γραμματα , γραφουν οτι η χρηματοδοτηση των εργων ειναι προβληματικη.
Απο τη μια οι ξενες τραπεζες εχουν ολοκληρωτικα τραβηχτει, αφου δεν θελουν να ρισκαρουν επενδυσεις σε μια χρεοκοπημενη χωρα, απο την αλλη, οι ελληνικες τραπεζες, μπορει να θελουν αλλα δεν μπορουν, αφου αντιμετωπιζουν προβλημα ρευστοτητας και περιμενουν εναγωνιως τις δόσεις τους, σαν τον ναρκομανη, μπας και απαλλαγουν προσωρινα απο το συνδρομο της στερησης...

Λογαριαζουν μεγαλοεργολαβοι και το πολιτικο τους υπηρετικο προσωπικο " χωρις τον ξενοδοχο", κατα τη λαϊκη ρηση.
Απλα θελουν να ξεγελασουν τον λαο να κανει υπομονη και για τα νεα χαρατσια αφου στο βαθος του τουνελ το φως που ερχεται ειναι της ανακαμψης μεσω των εργων στους οδικους αξονες και οχι του τρενου της ολοκληρωτικης χρεοκοπιας.

Απο την αλλη, το ιδιο οικονομικοπολιτικο συμπλεγμα, θελει να σταματησει καθε φωνη αντιδρασης, προκειμενου να διασωσει τα "εχει" του.

Αφενος προβαινει σε εκατονταδες διωξεις εναντια σε οσους πρωτοπορα αγωνιστηκαν εναντια στο χαρατσι   των διοδιων, με μηνυσεις και αγωγες, αφετερου θελει να τρομοκρατησει τους πολιτες οι οποιοι παρα τους 2 νομους της ντροπης (των Ρεππα και Βοριδη) εξακολουθουν να σηκωνουν τις μπαρες και να περνουν ελευθερα και περηφανα στους εθνικους μας δρομους.
Ηδη οι σειρηνες "παραβιασης" της μπαρας των διοδιων ηχουν ολοενα και πιο συχνα στις παραγκες των χαρατσοεισπρακτορων.
Αυτος ο φοβος της επανεκκινησης του αγωνα,  με την νεα ορμη και των ανθρωπων που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ να πληρωσουν τα υπερογκα ποσα των διοδιων, εχει θορυβησει τα μεγαλα συμφεροντα που ελεγχουν τις ζωες μας.

Εδωσαν λοιπον εντολη στα παπαγαλακια τους να αναλαβουν δραση.
Ειδαμε σημερα τρομοκρατικα δημοσιευματα για εναν οδηγο ταξι απο την Πατρα που το δικαστηριο του επεδικασε προστιμο- μαμουθ (οπως αναφερουν) υψους 14.000 ευρω για 73 διελευσεις.
Την αναφερουν, ψευδως,  σαν πρώτη πανελλαδικα απόφαση που ανοιγει τους ασκους του Αιολου.
Αποκρυπτουν βεβαια οτι τιποτε δεν εχει τελειωσει  και η υποθεση θα οδηγηθει στις δικαστικες αιθουσες  οπου και θα κριθει.
Πολλες τετοιες διαταγες πληρωμης εχουν εκδοθει, χωρις διεξαγωγη δικης και φυσικα δεν ειναι η "πρώτη πανελλαδικα απόφαση που ανοιγει τους ασκους του Αιολου". 

Οι ασκοι του Αιολου εχουν ανοιξει απο καιρο και το κινημα μας προετοιμαζεται νομικα και κινηματικα για να αντιμετωπισει οτι μαυριζει τη ζωη μας και οτι αντιστρατευεται τα συνταγματικα μας δικαιωματα.
Μια πρωτη σημαντικη μαχη ειναι την Δευτερα 17/12, 9 πμ , στο δικαστηριο του Κιατου οπου δικαζονται συναγωνιστες μας του Κινηματος Δεν Πληρωνω και πολιτες με αδικες και χαλκευμενες κατηγοριες. Ολοι πρεπει να δωσουμε δυναμικο παρον.Να μετατρεψουμε καθε πολιτικη διωξη εναντια στο κινημα μας σε μια διαδηλωση διαμαρτυριας για την υπερασπιση των δικαιωματων μας!
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

  • Blogroll

  • Blog Archive