Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Με επείγον σήμα που έφτασε στις μονάδες την Παρασκευή 21/12 και το οποίο διαβάστηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς στις φρουρές των στρατοπέδων, γινόταν λόγος για κίνδυνο να δεχτούν τρομοκρατική επίθεση ή θα γινόταν απόπειρα κλοπής οπλισμού!
Μάλιστα, τόσο στους σκοπούς όσο και στα περίπολα εφιστούσαν την προσοχή για τις ευαίσθητες περιοχές των μονάδων και τους ζητούσαν «να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα», γιατί υπήρχε η πληροφόρηση για ενδεχόμενη βομβιστική επίθεση.
Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και θέτει σε συναγερμό τα...  κοινωνικά κινήματα, καθώς και μόνο η είδηση ότι ο Στρατός τέθηκε σε Κατάσταση Κίτρινου Συναγερμού για αυτό το λόγο, προκαλεί ανησυχία.
Από που και ως που προκύπτει κίνδυνος επίθεσης κατά των Ενόπλων Δυνάμεων;
Ποιος έχει κέρδος από την καλλιέργεια κλίματος γενικευμένης πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας, που αναμφίβολα θα προκαλούσε μια επίθεση σε στρατιωτική μονάδα;
Ακόμη, ποιοι επιχειρούν να προκαλέσουν το φόβο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;
Η πολιτική ιστορία του τόπου μας διδάσκει ότι πάντα κλίμα «ανασφάλειας και εθνικού κινδύνου», ιδιαίτερα από «τον εσωτερικό εχθρό», προκαλούσαν, βασισμένα σε συγκεκριμένα σχέδια -εθνικά και νατοικά- οι ίδιες οι επίσημες κρατικές υπηρεσίες, συνλειτουργώντας με ένα δακτύλιο εθνικιστικών, φασιστικών και μιλιταριστικών οργανώσεων.
Ήταν σχέδια που βασίζονταν στη βίαιη αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού» και αυτός πάντα ήταν η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα. Διαμέσου του κλίματος ανωμαλίας που θα καλλιεργούνταν θα επέβαλαν σκληρά αντεργατικά μέτρα και ακόμη μεγαλύτερη περιστολή των λαικών ελευθεριών, βγάζοντας την Αριστερά στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, αν όχι και στην Παρανομία!
Στις μέρες μας, όπου η κυβέρνηση και τα Μνημόνια, επιχειρούν να επιβάλλουν καθεστώς δουλείας για την εργατική τάξη και την νεολαία, ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, κινούμενος σε ένα πλαίσιο που διαμορφώνει η προπαγάνδα περί «των δύο πολιτικών άκρων», κινητοποιεί όλο το φάσμα κρατικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας για να εξασφαλίσει την καθυπόταξη των κοινωνικών κινημάτων.
Καθώς επομένως τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και την νεολαία γιγαντώνονται, και το 2013 προβάλλει ως το έτος του πρωτόγνωρου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εκτίναξης των φόρων και της κοινωνικής απόγνωσης, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν και προωθούν τους σχεδιασμούς ένταξης των στρατιωτικών δυνάμεων στην Καταστολή του αγωνιζόμενου λαού.
Όμως, για να κατορθώσουν να πάρουν με το μέρος τους το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τους φαντάρους και τους μόνιμους, που είναι και οι ίδιοι θύματα της ίδιας αστικής πολιτικής, απαιτείται η καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος και μάλιστα, να νοιώσουν ότι απειλούνται από Ασύμμετρη Απειλή, από τον Εσωτερικό Εχθρό. Τα ίδια σενάρια, την ίδια προπαγάνδα είχαν εξαπολύσει στις μονάδες κατά τη διάρεκια της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Καλούμε το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σε εγρήγορση.
Οι συνομωσίες και το σύγχρονο αντεργατικό πραξικόπημα πρέπει να ανατραπούν από τους αγώνες του λαού.
Επισήμανση: πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά από την είσοδο των τανκς στο Πολυτεχνείο το 1973 και πιο συγκεκριμένα, αναθέτοντας  στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αστυνομικά-κατασταλτικά καθήκοντα -με διαταγή να βαρέσει αν κριθεί απαραίτητο- εναντίον των διαδηλωτών στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, είχε σημειωθεί προβοκατόρικη επίθεση με πυροβολισμούς, εναντίον της φρουράς στρατοπέδου της πόλης.
Εμείς δηλώνουμε ότι τα όπλα μας δεν πρόκειται να τα στρέψουμε ενάντια στον εργαζόμενο λαό που συγκυβέρνηση και Ε.Ε., τραπεζίτες και τοκογλύφοι καταδίκασαν στη πείνα, τη δυστυχία κια την ανέχεια.
Τα όπλα μας δε πρόκειται να τα στρέψουμε κατά του πατέρα και αδελφού μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive