Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πολύ θετική η ανταπόκριση της κοινωνίας στη μήνυση κατά Στουρνάρα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2012

Πάρα πολλά ήταν τα ευμενή σχόλια που προκάλεσε η κατάθεση της μήνυσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω, κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η παρέμβαση του Στουρνάρα στις δικαστικές αποφάσεις και η αφ υψηλού αντιμετώπιση των "μικρών"  δικαστών του πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που "τόλμησαν" και έβγαλαν απόφαση ενάντια στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (απόφαση καθόλου αρεστή για τον κ.Στουρνάρα και τους οικονομικούς κύκλους που υπηρετεί), εξόργισε πολλούς τίμιους δικαστές και εισαγγελείς.
Σίγουρα εξόργισε τους πολίτες, που ακούν σε όλους τους τόνους, αυτούς τους ίδιους πολιτικούς, τους παρατρεχάμενους τους και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να κόπτωνται για την "ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη".
Η "ανεξαρτησία" αυτή επλήγη βάναυσα από τις δηλώσεις Στουρνάρα.
Ο διαχωρισμός σε "μικρούς", "απείθαρχους" δικαστές που θα τους βάλει στη θέση τους ο Υπ.Οικ. μέσω των "μεγάλων" και "πειθαρχημένων" δικαστών εκθέτει και τους "μικρούς" και τους "μεγάλους" και κυρίως βλάπτει τον ίδιο το θεσμό της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης".
Η μήνυση μας αυτή είχε κυρίως συμβολικό χρακτήρα, μιας και η εμπειρία δείχνει ότι σπάνια έως καθόλου  κρατικοί "ταγοί" οδηγούνται στη δικαιοσύνη και ακόμη πιό σπάνια τιμωρούνται.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το δίκιο  κατακτάται μέσα από σκληρούς συλλογικούς αγώνες.... 
Τότε μόνο το δίκιο γίνεται δίκαιο. 
Ακόμη και τότε όμως, όταν ο λαός αδρανήσει, αν αφήσουμε έστω και μία χαραμάδα ανοικτή, θα μπεί το πόδι των συμφερόντων των μεγάλων, και θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα για  να μπεί μέσα σαν κλέφτης των λαϊκών συμφερόντων, ο κάθε τραπεζίτης, βιομήχανος, εφοπλιστής ή μεγαλοεργολάβος.
Αυτοί όλοι, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το σύνταγμα, που τους εξασφαλίζει θεσμοθετημένα την κυριαρχία τους, είναι και οι πρώτοι που το μετατρέπουν σε ένα ξεσκισμένο κουρελόχαρτο. 
Τι να πρωτοπουμε; 
Για μνημόνια, για συντάξεις, για χαράτσια, για κλείσιμο νοσκομείων και σχολείων, για παραχωρήσεις των εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες, για ξεπούλημα των λιμανιών, των νησιών και της ανεξαρτησίας μας;
Η λύση είναι μία.
 Όσοι τίμιοι άνθρωποι έχουν μείνει σε αυτόν τον τόπο να αγωνιστούν δίπλα και μέσα απο το Κίνημα Δεν Πληρώνω, που τρια χρόνια τώρα έχει αποδείξει την μαχητικότητα του και την αγνότητα των προθέσεων του. 
Να παλέψουμε, όλοι μαζί, να ξεκαθαρίσει ο τόπος από όλα αυτά τα λαμόγια και   το υπηρετικό πολιτικό τους προσωπικό. 
Για να φτιάξουμε μια κοινωνία του 99%, με πραγματική δικαιοσύνη. χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive