Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σύλλογος Υπαλλήλων
Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Η ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ¨ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ¨ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ¨.
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς επέλεξε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης για να προχωρήσει σε 8 απολύσεις στο κατάστημα της Κατερίνης. Την προηγούμενη μέρα οι εργαζόμενοι-ες είχαν συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που είχε κηρυχτεί από την Ο.Ι.Υ.Ε. για το άνοιγμα των μαγαζιών για δεύτερη Κυριακή στις 30/12. Βέβαια οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν και άλλους λόγους για να απεργήσουν αφού παρέμεναν απλήρωτοι για δύο μήνες. Η εργοδοτική τρομοκρατία βαφτίζεται αναδιάρθρωση της ...επιχείρησης και οι εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο.
Κανένα σωματείο, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να σιωπήσει απέναντι σε αυτό το γεγονός. Την σιωπή την οποία θέλουν να επιβάλλουν τα αφεντικά και τα λαλίστατα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, που δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για το θέμα την στιγμή που λίγες μέρες πριν είχαν δώσει τα ρέστα τους για το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές πρέπει να την σπάσει η αλληλεγγύη των από κάτω.
Τα γεγονότα στο σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τις τελευταίες μέρες του χρόνου σε δεκάδες χώρους του εμπορίου εκβιάστηκαν, απειλήθηκαν, τρομοκρατήθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι για να μην συμμετάσχουν στην απεργία της 30/12. Η βιτρίνα της αγοράς όμως ράγισε, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο εκείνη την ημέρα έστειλαν ένα μήνυμα στα μεγάλα αφεντικά του εμπορίου και στο προσωπικό τους την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης. Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ.
Η ¨ελεύθερη αγορά¨ μας δείχνει τα δόντια της. Ακρίβεια, μονοπώληση της αγοράς, τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, απολύσεις. Οι εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο όχι μόνο δεν πρέπει να την φοβηθούμε, αλλά τώρα πρέπει να την ξεδοντιάσουμε. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην τρομοκρατία και στις απολύσεις των αφεντικών. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης πρέπει να γυρίσουν στην δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό που υπάρχει σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης να μετρήσει η εργοδοσία το κόστος γι΄ αυτές τις απολύσεις στις ταμειακές της μηχανές. Αυτή είναι η γλώσσα που θα καταλάβουν σίγουρα τα αφεντικά. Έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, αλλά και κάθε εργαζόμενος-η μέχρι οι συνάδελφοι μας να γυρίσουν στην δουλειά.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ¨ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ¨.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ
ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗ
08/01/2013
  • Blogroll

  • Blog Archive