Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα ενώνει Μπένι και ΓΑΠ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2013
Ποιός άλλος έχει λερωμένη τη φωλιά του;
Βενιζέλος και Παπανδρέου κατέληξαν σε αλληλοϋποστήριξη μετά από 45 λεπτο τετ-α-τετ. Το ΠΑΣΟΚ σε κοινή γραμμή με Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ οξύνει την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Επί περίπου 45 λεπτά συνομιλούσαν χθες στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε μια συνάντηση στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων που δημιουργεί το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο διαφορετικές προτάσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ.) που στηρίζουν τα... τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητώντας την παραπομπή τους, προκαλούν έντονη ανησυχία στον νυν και τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έρχονται πιο κοντά και να συντονίζουν από κοινού την τακτική τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μεταξύ τους συνάντηση έγινε σε κλίμα σύμπνοιας και αναμένεται να υιοθετήσουν γραμμή αλληλοϋποστήριξης για τον χειρισμό της λίστας.

Καθόλου τυχαία ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη γραμματεία ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, με παρόντα τον πρώην πρωθυπουργό, τον κάλυψε πλήρως κάνοντας λόγο για «επίθεση εναντίον της παράταξης, εναντίον μου αλλά και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου».

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι στοχοποιείται από ακροδεξιούς, νεοναζί και «καθ” έξιν και κατ” επάγγελμα συκοφάντες». «Αποτελούν τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια», είπε.

Στο μεταξύ, στην Ιπποκράτους, σε κοινή γραμμή με Μαξίμου και Αγίου Κωνσταντίνου, έχουν επωμισθεί τον ρόλο του «κατήγορου» του ΣΥΡΙΖΑ και οξύνουν ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση μαζί του, θεωρώντας ότι ευνοούνται και αποκομίζουν πολιτικά οφέλη από την ατμόσφαιρα πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονιακών μέτρων. Στον αντίποδα εκτιμούν ότι το σκάνδαλο Λαγκάρντ «ζημιώνει και γυρίζει μπούμερανγκ» στην Κουμουνδούρου.

Ενδεικτικές είναι οι απόψεις που διατύπωσε εκ νέου ο κ. Βενιζέλος περί «στρατηγικού αδιεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος επενδύει στον «θάνατο» της χώρας, επιχειρώντας «ρεσάλτο» και βάλλοντας κατά του ΠΑΣΟΚ που είναι «εγγυητής» της κυβερνητικής σταθερότητας. Χαρακτήρισε δε «κείμενο ηθικά, πολιτικά και νομικά κατάπτυστο» την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προκαταρκτική επιτροπή.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αντί ο κ. Βενιζέλος να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προσωπικές του ευθύνες ως προς τη διαχείριση της λίστας», απάντησε το Γραφείο Τύπου του κόμματος της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα, με αφορμή την πληροφορία ότι το USB που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν είναι αυτό που έφτιαξε ως πρώτο αντίγραφο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά γράφτηκε στις 8 Ιουλίου 2011 και πριν το παραλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τέλη του ίδιου μήνα-αρχές Αυγούστου, όπως είχε ισχυριστεί ο Ιωάννης Διώτης, πηγές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη».
efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive