Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2/12, 10:00 π.μ., ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ - ΠΡΩΗΝ 3ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ), ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 4, κοντά στην πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Άρχισε το ξήλωμα του ΕΣΥ! Κλείνουν και άλλες μονάδες

Τελικά η κυβέρνηση το είπε και το έκανε: σταδιακά θα κλείσει μονάδες, κλινικές αλλά από ό,τι φαίνεται και ολόκληρα νοσοκομεία προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα της τρόικας και να εξοικονομήσει πόρους. Τι θα γίνει με τους ασθενείς, είναι μάλλον άλλου παπά Ευαγγέλιο

Σειρά για λουκέτα έχουν τώρα τα νοσοκομεία και οι κλινικές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας του ΕΣΥ καθώς ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος προχωρούν σε κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α.).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της ,,, Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» «ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι; Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Παραρτήματος θα στελεχώσει την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία.

Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου μηχανισμού «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Υγείας, με την ενοποίηση αυτή επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας (ΕΙΝΑΠ), οι οποίοι κατηγορούν τον Ανδρ. Λυκουρέντζο ότι βάζει «λουκέτο» στο 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και υποβαθμίζει την Πολυκλινική.

«Χάνονται 40 νοσηλευτικές κλίνες μεταξύ των οποίων 5 κλίνες ΜΕΘ, 16 νεφροπαθών και μένει στο ράφι τεράστιας αξίας εξοπλισμός και όλα αυτά στο όνομα του εξορθολογισμού» τονίζουν. Επίσης σημειώνουν ότι με την κατάργηση δομών και οργανικών θέσεων ο κίνδυνος απόλυσης είναι άμεσος με την εφαρμογή των πλαισίων που προβλέπουν μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ καλούν γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. στην είσοδο του 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, στην πλατεία Κάνιγγος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

πηγή: http://www.iatropedia.gr/
  • Blogroll

  • Blog Archive