Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2013
 Στην κατάμεστη αίθουσα του καφέ Μπιστρό στην παραλία Ιερατικής στην Κόρινθο έγινε το Σάββατο 23/2/13 μια πολύ επιτυχημένη συνέλευση. Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω Κορινθίας παρευρέθησαν οι συναγωνιστές του ΕΠΑΜ από το Λουτράκι, αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω από την Αθήνα  καθώς επίσης και πολλά μέλη από τον τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ που έχουν δώσει αντιφασιστικούς και κοινωνικούς  αγώνες στην περιοχή.
Τις εισηγήσεις έκαναν οι συναγωνιστές Τάσος Δημάκος και Αντώνης Σωτηρόπουλος απο την Κόρινθο καθώς και ο Βασίλης Παπαδόπουλος.
Έγινε μια πολύ πλούσια συζήτησηκατά την οποία σημαντικές ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια από κατοίκους της πόλης που τους έχουν κόψει το ρεύμα. Πίσω από την φαινομενική ηρεμία μιας επαρχιακής πόλης  υπάρχει ένα καζάνι που κυριολεκτικά βράζει. Όλες οι κοινωνικές αντιφάσεις ήρθαν στην επιφάνεια. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός μεσήλικα ο οποίος χειροκροτούσε την παρουσία μας κατά την πορεία μας μέσα από την πόλη προς το καφέ που θα γινόταν η συγκέντρωση μας. Μας ακολούθησε και στην διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης μας ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μέχρι τότε "καθως πρέπει" μικρο και μεσοαστική τάξη. Ανωτεροί δημόσιοι υπάλληλοι- επιστήμονες, αυτός και η γυναίκα του, με τις περικοπές στις συντάξεις τους αδυνατούν να συντηρηθούν και να αντεπεξέλθουν στα έξοδα 3 παιδιών που σπουδάζουν, τα 2 σε άλλες πόλεις. Για αυτό αποφάσισαν εδώ και καιρό να μην πληρώνουν κανένα χαράτσι, κανένα εισιτήριο προκειμένου να επιβιώσουν. Είχαμε την έκκληση ενός άλλου συμπολίτη μας άνεργου επί πολλά χρόνια που η ΔΕΗ του έχει κόψει το ρεύμα. Μιά άλλη κυρία ήρθε στην συνέλευση μας και ανέφερε ότι στην οικογένεια της δεν δουλεύει κανείς. Έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε πάνες για το μικρό εγγονάκι. Στην πολυκατοικία που μένει υπάρχουν δεκάδες διαμερίσματα με κομμένο ρεύμα.  Προτάθηκε και έγινε αποδεκτό, μιάς που στη συνέλευση παρευρίσκετο και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας,  να γίνει μια συνέλευση ενοίκων, με την ενεργή συμμετοχή μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή άμυνας και αλληλεγγύης σε επίπεδο πολυκατοικίας.
Αποφασίστηκαν δράσεις  με ομοφωνία όλων των συμμετεχόντων σε επίπεδο ΔΕΗ, Εφορίας Τραπεζών κλπ. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν.
Μετά το τέλος  της συνέλευσης οι συμμετέχοντες μεταβήκαμε και επανασυνδέσαμε το κομμένο ρεύμα του άνεργου Κορίνθιου συμπολίτη μας.
Εκτός από ένα πλατύ, όλο συγκίνηση, χαμόγελο, κερδίσαμε και έναν (και όχι μόνο) νέο συναγωνιστή.
 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive