Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Καθημερινές οι κινητοποιήσεις στα διόδια Αιγινίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013
Στην τρίτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων εισήλθαν χθες οι κάτοικοι της Πιερίας που αντιδρούν στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να πετύχουν την κατάργηση του σταθμού.  
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για άλλη μία φορά χθες στο σταθμό και σήκωσαν τις μπάρες για μία ώρα, από τις 4 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Η παμπιερική κινητοποίηση διοργανώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή αγώνα Πιερίας. Ανάλογη διαμαρτυρία έγινε στις 6 μ.μ. της Κυριακής, όταν οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν για μία ώρα...  τις μπάρες.
Να σημειωθεί ότι καθημερινά στα διόδια Αιγινίου γίνονται συγκεντρώσεις υπό την παρουσία πάντα αστυνομικών δυνάμεων. «Συνεχίζουμε λοιπόν σταθερά και αποφασιστικά μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας, που είναι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των διοδίων και η κατάργησή τους διά της τροποποίησης της σχετικής σύμβασης. Έχουμε συγκεκριμένη εφικτή εφαρμοσμένη πρόταση, που είναι η αντικατάσταση των καθαρών εσόδων των διοδίων αυτών με απόδοση ποσοστού εισπράξεων από τα διόδια Μαλγάρων, όπου θα υπάρξει η αναγκαία αύξηση τέλους (αυτό που γινόταν εδώ και τρία χρόνια δηλαδή)», αναφέρει η επιτροπή αγώνα του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive