Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Στα “κεραμίδια” αγρότες, φοιτητές και ναυτεργάτες

Posted by freeblackbee Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013
Δυναμώνουν τα μπλόκα, στα άκρα οι σπουδαστές του ΤΕΙ για την “μετακόμιση” στο Μεσολόγγι, αποκομμένα νησιά 
  
Σκηνικό έντασης και δυναμικών αντιδράσεων έχει διαμορφωθεί στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με τους...
αγρότες , τους ναυτεργάτες και τους φοιτητές των ΤΕΙ να σέρνουν τον χορό των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών στην Δυτική Αχαία Αλ. Θανόπουλος τα μπλόκα ήρθαν στην Αχαία και θα μείνουν καθώς στα ήδη τρία υπάρχοντα ( 111 – Τριταία-Κατω Αχαγιά) εντός της ημέρας αναμένεται να δημιουργηθεί ένα ακόμα μπλόκο στην περιοχή της Αιγιάλειας.

 “Έφοδος” στην Πάτρα

Ανοικτό είναι την ίδια το ενδεχόμενο οι αγρότες να κινηθούν μέσα στην εβδομάδα και προς την Πάτρα προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε επίπεδο αστικών κέντρων όπου θα γίνει αποκλεισμός κυβερνητικών κτιρίων.

 Κέντρο αντίστασης το ΤΕΙ της Πάτρας

Σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από αυτή την εβδομάδα οι φοιτητές της σχολής διοίκησης οικονομίας του ΑΤΕΙ της Πάτρας οι οποίοι σε δηλώσεις τους στους patrastimes.gr τόνισαν πως είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, με τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν να είναι δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργείο παιδείας και την ηγεσία του.
Οι φοιτητές του ΤΕΙ της Πάτρας ανακοίνωσαν ήδη για σήμερα την πραγματοποίηση συνέλευσης ενώ κάνουν λόγo για αντιδράσεις που θα είναι πολύ πιο προχωρημένες από τις καταλήψεις οι οποίες δεν αποδίδουν .

Tα πλοία δεμένα στο λιμάνι

Το λιμάνι της Πάτρας και τα νησιά της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου και της Ιθάκης καθώς και αυτό της Κυλλήνης αποτελούν ένα από τους βασικούς θύλακες της αντιπαράθεσης των ναυτεργατών με την κυβέρνηση.
Στο λιμάνι της Πάτρας και στα άλλα λιμάνια της περιοχής τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα τουλάχιστον έως και αύριο με την ΠΝΟ να αφήνει ανοικτό της συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Ήδη σε πολλά νησιά του Ιονίου έχουν αρχίσει να καταγράφονται ελλείψεις σε αγαθά καθώς αυτα είναι αποκομμένα από την Ηπειρωτική Ελλάδα.

patrastimes.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive