Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εταιρείες - «φαντάσματα» έφερναν κρέας αλόγου στην Ελλάδα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2013
EIΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

etaireies-fantasmata-efernan-kreas-alogoy-stin-ellada-
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη και έχει χτυπήσει την «πόρτα» και της Ελλάδας.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εισαγωγή και διακίνηση αλογίσιου κρέατος στη χώρα μας και η διενέργεια της ...έρευνας ανατέθηκε στην οικονομική αστυνομία υπό την εποπτεία του αγορανομικού εισαγγελέα.
Χθες η εταιρεία ΙΚΕΑ στη χώρα μας απέσυρε τα κεφτεδάκια που διέθετε στα εστιατόρια της, μετά την αποκάλυψη από την Τσεχία ότι στα κεφτεδάκια που παρασκευάζονται κανονικά από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, ανιχνεύθηκε κρέας αλόγου. 
 
Λίγες ώρες αργότερα όπως έγινε γνωστό δεσμεύτηκαν, σε αποθήκες-ψυγεία στον Πειραιά, 13 τόνοι βοδινού κατεψυγμένου κρέατος, προέλευσης Ρουμανίας, προκειμένου να ελεγχθούν για το αν περιέχουν κρέας αλόγου.
 
Κι ενώ ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο πέντε μέρες, κι ενώ εν τω μεταξύ έχουν προκύψει και νέες αποκαλύψεις, ήταν καθησυχαστικός και ισχυριζόταν πως οι ανακλήσεις είναι προληπτικές, η πραγματικότητα φαίνεται να είναι διαφορετική.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο ΕΦΕΤ αναζητεί δύο εταιρείες-«φαντάσματα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εισήγαγαν άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένου κιμά από τη Βουλγαρία.

Και μπορεί η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος να μην είναι παράνομη, είναι όμως παράνομο να διοχετεύεται στην αγορά ως μοσχαρίσιο. Οι υποψίες, λοιπόν, κινήθηκαν για τις δύο εταιρίες,  όταν οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι είχαν ως έδρα, η μία ένα χωράφι και η άλλη μία άσχετη πολυκατοικία.
 
Έπειτα από αίτημα του ΕΦΕΤ, η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών.
 
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων θα γίνει στις 15 Απριλίου.

Μέχρι τότε μάλλον κανείς δεν θα ξέρει τι τρώει...
newspost

  • Blogroll

  • Blog Archive