Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013
Τι καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες για τον απόπλου του «Φαιστός Παλάς»
Για πρακτικές τρομοκρατίας και σκηνές κατευθυνόμενης βίας αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι του Ηρακλείου, με φόντο τη μεταφορά των κρητικών αγροτικών προϊόντων με το «Φαιστός Παλάς», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτεργατών.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ροπαλοφόροι τραμπούκοι εισέβαλλαν στο πλοίο «Φαιστός Παλάς», σύμφωνα με το prismanews.gr και εξανάγκασαν το πλήρωμα να εκτελέσει το δρομολόγιο προςΠειραιά προκειμένου να μεταφερθούν τα προϊόντα των αγροτών. Επισημαίνεται ότι στόχος ήταν να σπάσει η απεργία και να έρθουν σε αντιπαράθεση δυο εργατικοί ...  κλάδοι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. «Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν. Είναι προφανές ότι στόχος της παραπάνω ενέργειας είναι το σπάσιμο μιας καθ' όλα επιτυχημένης απεργίας από τη μια μεριά και η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού, στρέφοντας τη μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Blogroll

  • Blog Archive