Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ξύλο και χημικά στους φοιτητές στο βωμό του σχεδίου «Αθηνά»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013


Ξύλο και χημικά στους φοιτητές στο βωμό του σχεδίου «Αθηνά»

Την περασμένη Τετάρτη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φανέρωσαν για μία ακόμη φορά το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Αυτή τη φορά στόχος των ΜΑΤ ήταν οι φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας οι οποίοι διαμαρτύρονταν στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», μετά από τη μεγάλη πορεία στα πλαίσια της γενικής απεργίας. Πληροφοριακά, το ΤΕΙ Χαλκίδας αποτελεί ένα από τα πολλά ΤΕΙ τα οποία πρόκειται να θυσιαστούν στο βωμό του σχεδίου «Αθηνά».
Ο στόχος κυβέρνησης και τρόικας με το σχέδιο «Αθηνά» είναι πολλαπλός. Το ένα σκέλος αφορά στην περικοπή δημόσιων δαπανών που προορίζονται για την παιδεία, με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι για την αποπληρωμή των τοκογλύφων-τραπεζιτών. Μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι η πρόθεση... πλήρους υποβάθμισης της δημόσιας, δωρεάν παιδείας και η παράδοση της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία σπουδαστών δύο ταχυτήτων. Οι ελάχιστοι έχοντες θα εκπαιδεύονται επ’ αμοιβή σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υψηλών προδιαγραφών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των φτωχοποιημένων φοιτητών θα αποκλείεται από το μέχρι πρότινος αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Στα πλαίσια της εφαρμογής αυτής της πλήρως αντιδραστικής πολιτικής, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλα της τα όπλα προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Εφαρμόζοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της ακλόνητης πυγμής, το κράτος δε διστάζει να χτυπάει τα ίδια του τα παιδιά. Οι φοιτητές πρέπει να απαντήσουν δυναμικά και σε ενότητα με το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Η δημόσια παιδεία είναι υπόθεση όλων μας.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποτελείται ως επί το πλείστον από νεολαία. Οι νεαροί αγωνιστές του κινήματος έχουν ήδη αντιμετωπίσει την κρατική βία μέσα από τους αγώνες που έχουν δώσει τα τρία τελευταία χρόνια στα διόδια, στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στις φοιτητικές διαδηλώσεις και καταλήψεις, στις πορείες και σε κάθε είδους λαϊκή κινητοποίηση. Δεν πρόκειται καμφθούν από μερικές διμοιρίες ΜΑΤ. Άλλωστε δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!! 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive