Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Περικυκλωμένη απο ενστόλους η ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2013
Από νωρίς σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων φρουρείται από δεκάδες ένστολους (ειδικούς φρουρούς, ένστολους από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ κ.ά.). Η κινητοποίηση της αστυνομίας οφείλεται στην καλεσμένη εδώ και μέρες συγκέντρωση ενάντια στη διακοπή ρεύματος και την μεθοδευμένη εγκατάλειψη του πάρκου Τρίτση, συγκέντρωση που είχε καλεστεί από την «κατάληψη Αγρός».
Μια σειρά από ένστολους παρατάχθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά από την πρόσοψη και τις εισόδους του κτιρίου της ΔΕΗ ενώ δεκάδες περιπολικά και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας (μαζί με μια διμοιρία ματ στην απέναντι πλευρά) μετέδιδαν την εικόνα μιας γειτονιάς υπό αστυνομική... κατοχή. Αφού εμφανίστηκαν οι πρώτοι διαδηλωτές, δημιουργήθηκαν και οι πρώτες εντάσεις για την προκλητική στάση και παρουσία της αστυνομίας σε μια δημόσια συγκέντρωση.
Οι επικεφαλείς των δυνάμεων εκτέθηκαν δημόσια για την συγκεκριμένη προκλητική στάση-επιλογή τους να βρίσκονται δεκάδες κατασταλτικές δυνάμεις στον χώρο της συγκέντρωσης, και μετά από έντονες παρεμβάσεις πολλών συντρόφων-ισσών αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για λίγα μέτρα δίνοντας το περιθώριο στη συγκέντρωση να διεξαχθεί ομαλά. Η παρέμβαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκαν πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα και ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Αναλυτικότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει αργότερα και από τους διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης.

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive