Σοβαρά εκτεθειμένο είναι το κυβερνών κόμμα της ΝΔ μετά την κίνηση του γραμματέα της, Μανώλη Κεφαλογιάννη, να ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τον on air ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη. Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι ενώ από χθες η ΝΔ τρέχει να «μαζέψει» σε επικοινωνιακό επίπεδο τη γαλάζια στήριξη - τριών μάλιστα βουλευτών της (Ιωαννίδης και Καράμπελας ψήφισαν επίσης κατά) - στη Χρυσή Αυγή και με τις διαρροές να λένε ότι τέθηκε και θέμα αποπομπής του Μανώλη Κεφαλογιάννη, αυτή μέχρι στιγμής δεν...
έχει έρθει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεύτερες σκέψεις οδήγησαν στην απόφαση να μην γίνει τώρα κίνηση απομάκρυνσης του Κεφαλογιάννη αφού ούτως ή άλλως η ΝΔ οδεύει σε συνέδριο το οποίο θα εκλέξει νέο γραμματέα για το κόμμα.
Στη Συγγρού επικράτησε αρχικά αμηχανία ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το Βήμα επιδόθηκε σε «γαλλικά» κατά τη διάρκεια σύσκεψης, καθώς η στάση του γραμματέα αλλά και δυο βουλευτών του κόμματός του «ακύρωσε» την ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, κατά την οποία στηριζόμενος στη θεωρία των δυο άκρων καταδίκασε τη βία «είτε προέρχεται από την άκρα αριστερά, είτε προέρχεται από την άκρα δεξιά».
Εξάλλου δόθηκε και η ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί εκ νέου συνδέοντας τη στάση του κ. Κεφαλογιάννη με την ομιλία του πρωθυπουργού. Το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διολίσθηση σε ακροδεξιές θέσεις». «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επαναφέρει τη «χυδαία» θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο κ. Κεφαλογιάννης καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη» σημείωνε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε επικοινωνιακό επίπεδο η ΝΔ έσπευσε να «αδειάσει» επισήμως τα τρία στελέχη της, ενώ και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θ. Μπούρας φέρεται να έλεγε στη Βουλή ότι οι τρεις βουλευτές (Κεφαλογιάννης, Ιωαννίδης, Καράμπελας) κινήθηκαν εκτός γραμμής και οι δικαιολογίες που ακολούθησαν ήταν αστείες.
Οι Καράμπελας και Ιωαννίδης, έσπευσαν να δικαιολογηθούν με τον πρώτο να ζητάει συγγνώμη, λέγοντας ότι έκανε λάθος και πως εάν ξαναψήφιζε θα ψήφιζε υπέρ, ενώ ο δεύτερος προς έκπληξη πολλών, υποστήριξε πως ψήφισε «όχι» εκ παραδρομής, ενώ ήθελε να ψηφίσει «ναι».
Πάντως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επέλεξε να χωρίσει την ψήφο του στα δυο! Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο του στο ζήτημα της άρσης της ασυλίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό». Προσέθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».
«Η δήλωση λοιπόν του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία» τόνισε.
Είδε φως και μπήκε ο Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ πάλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι ψήφισε «παρών» και για τις δύο υποθέσεις (Κασιδιάρη και Ταμήλου), καθώς ήρθε αργά στην Ολομέλεια και δεν ήξερε τις λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε δώσει ιδιαίτερη βάρος, προβάλλοντας την ως προσωπική πολιτική παρέμβαση, την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ κατά των φαινομένων βίας, ρατσισμού και του φασισμού επιτιθέμενος ανοιχτά κατά της Χρυσής Αυγής.
tvxs