Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σήμερα, 7 Μάρτη 2013, πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.Τα ματ μπήκαν και μέσα σε σχολείο ρίχνοντας χημικά σε μαθητές και καθηγητές.
Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται σθεναρά στους ... σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων με μια σειρά από εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν το βουνό, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους. Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι βρίσκονται σε ανοιχτή και διαρκή ρήξη με αυτούς τους σχεδιασμούς καθώς με τη συμβολή ενός ιδιωτικού στρατού τραμπούκων που έχει σχηματίσει η εταιρεία και των κρατικών δυνάμεων καταστολής επιχειρείται η έναρξη των εργασιών για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις εξορύξεις στις Σκουριές.
Η έμπρακτη, πολύμορφη και σθεναρή αντίσταση των κατοίκων στα καπιταλιστικά και κρατικά σχέδια έχει ενεργοποιήσει ένα όργιο καταστολής εναντίον τους με απαγωγές ανθρώπων, εισβολές και αποκλεισμούς χωριών, καταλήψεις ολόκληρων δασικών εκτάσεων και μπλόκα ελέγχου στους δρόμους.
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  • Blogroll

  • Blog Archive