Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σημαντικη δραση σημερα στη ΔΕΗ Αριστειδου, οπου θα γινοταν η αποσφραγιση των προσφορων για να επιλεγουν οι δημιοι- εργολαβοι που θα κοβουν το ρευμα σε φτωχιες οικογενειες Δεκαδες συναγωνιστες απο το Κινημα Δεν Πληρωνω, κατοικοι των γυρω περιοχων συνεπικουρουμενοι και απο μελη του Επαμ συγκεντρωθηκαν εξω απο την ΔΕΗ Αριστειδου 5-7, σημερα . Νωριτερα το πρωι ειχαν συγκεντρωθει και μελη λαϊκων συνελευσεων απο διαφορες περιοχες. Αποτελεσμα της συνολικης δρασης ηταν η διακοπη του διαγωνισμου. Η ολη δραση ειχε συμβολικο χαρακτηρα μιας και ξερουμε πολυ καλα οτι η ΔΕΗ ηδη εχει αποφασισει για τους δημιους- δοσιλογους εργολαβους που θα κοβουν το ρευμα σε φτωχα νοικοκυρια, αφου προκειται για στημενες ουσιαστικα και προαποφασισμενες διαδικασιες. Φωναχτηκαν συνθηματα, αναρτηθηκαν πανό και εγινε επισκεψη διαμαρτυριας στα γραφεια του διευθυντη της ΔΕΔΔΗΕ ( Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Εκει εγινε σαφες οτι το συνολικο συλλογικο κινημα δεν προκειται να κανει αποδεκτη την διακοπη ρευματος σε κανενα νοικοκυριο. Εισπραξαμε ως συνήθως τσάι και συμπάθεια λεγοντας μας τα συνηθισμενα: Οτι κανουμε οτι μπορουμε αλλα εκτελουμε εντολες ανωθεν. Το Κινημα Δεν Πληρωνω, το οποιο μεταξυ αλλων εχει εισπραξει εκ μερους της ΔΕΗ μια δικη, μετα απο επιθεση και συλληψεις 7 συναγωνιστων που δεχτηκε απο 4 διμοιριες των ΜΑΤ στην Καλλιθεα, μετα απο παρεμβαση μας στην τοπικη ΔΕΗ, συνεχιζει τον αγωνα τοσο σε συλλογικο (παρεμβασεις σε γραφεια ΔΕΗ) οσο και σε επιπεδο νοικοκυριων ουτως ωστε να μην μεινει κανενα σπιτι χωρις ρευμα. Οπως αθωωθηκαμε παμψηφει στο δικαστηριο για την υποθεση της ΔΕΗ στην Καλλιθεα ετσι και στην συνειδηση του λαου το συνολικο κινημα που με πραξεις ανυπακοης επανασυνδεει το ρευμα σε φτωχα νοικοκυρια ειναι δικαιωμενο και εχει την υποστηριξη ολων. Θα συνεχισουμε στον ιδιο δρομο εντεινοντας τη δραση μας σε ολη τη χωρα για ελευθερα κοινωνικα αγαθα. Ενας αγωνας που μπορει να δικαιωθει μονο οταν ο λαος πεταξει ολα τα λαμογια που μας πινουν το αιμα και γινει αφεντης στον τοπο του.
Η σημερινή δυναμική δράση του κινήματος Δεν Πληρώνω είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της διενέργειας του διαγωνισμού για τον ορισμό εργολάβων οι οποίοι θα κόβουν το ρεύμα.

Τη δράση του κινήματος Δεν Πληρώνω ενίσχυσαν με την παρουσία τους συναγωνιστές από το ΕΠΑΜ και κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και των γύρω περιοχών.


Περί τις 1000 εφημερίδες του δεύτερου φύλλου του Κινήματος Δεν Πληρώνω διανεμήθηκαν κατά την διάρκεια της δράσης (φωτο: Γ.Παναγάκης)

Μετά τη δράση στη ΔΕΗ, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου.

Οι παρακάτω φωτο είναι του συναγωνιστή Γιώργου Παναγακη:







  • Blogroll

  • Blog Archive