Σάββατο 6 Απριλίου 2013



ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στις 4 Απριλίου 2013 το πρωί ξεκίνησε ένας κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε υπαλλήλους της ΔΕΥΑΑ που επιχειρούσαν να κόψουν νερά στο δήμο Αγιάς, ξεκινώντας από το χωριό Γερακάρι και σε συναγωνιστές που προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν. Το προηγούμενο βράδυ είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε μέλη του Κινήματος Φθηνό Νερό και σε τρίτεκνη μητέρα που έχει ενημερωθεί ότι θα...
της γίνει διακοπή της παροχής νερού και ζητούσε τη βοήθεια του κινήματος. Το πρωί της ίδιας μέρας είχε προηγηθεί περιπολία υπαλλήλων της ΔΕΥΑΑ όπου σαν άλλοι κουκουλοφόροι αναζητούσαν οφειλέτες και ρωτούσαν χωρίς κανένα δικαίωμα ονόματα και στοιχεία συνδημοτών μας από τους συγχωριανούς τους. Την ίδια στιγμή η Κίνηση για Φθηνό Νερό ανέμενε τηλέφωνο για συνάντηση με τον Δήμαρχο, όπως άλλωστε και είχε ο ίδιος υποσχεθεί ενώπιον 50 δημοτών που παρακολουθούσαν το δημοτικό συμβούλιο αλλά και 25 δημοτικών συμβούλων. Αντ’ αυτού ξεκίνησαν οι διακοπές νερού κι ο εκφοβισμός των δημοτών που έχουν αποφασίσει να μην ξαναπληρώσουν αν δεν αποσυρθεί το τέλος 80%.
Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος ή δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, ή έχει πρόβλημα μνήμης και ξέχασε το ραντεβού μας, ή λαμβάνει άνωθεν εντολές και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αναρωτιόμαστε τα βράδια κοιμάται ήσυχος μετά τις διακοπές νερών;;
Σήμερα μάλιστα (5/4/2013) αποφασίστηκε από τη ΔΕΥΑΑ διακανονισμός των οφειλόμενων λογαριασμών με απαίτηση του 30% της συνολικής οφειλής και το υπόλοιπο ποσό να διακανονίζεται σε 6 ισόποσες δόσεις ανά μήνα, υπό την απειλή της διακοπής της ύδρευσης. Δίνουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη λογική της ΔΕΥΑΑ: Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 3 ανεξόφλητους λογαριασμούς που με τις υπέρογκες αυξήσεις ο καθένας από αυτούς ξεπερνάει τα 300 ευρώ, άρα η συνολική οφειλή είναι περί των 1000 ευρώ. Δηλαδή κάποιος που άφησε 3 λογαριασμούς γιατί αδυνατούσε να τους πληρώσει και όχι για να ταλαιπωρεί τη ΔΕΥΑΑ, καλείται να καταθέσει αύριο 300 ευρώ και κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλλει ένα γραμμάτιο των 100 ευρώ. Ποιος ιθύνων νους σκέφτηκε αυτή την «ευνοϊκή» υποτίθεται ρύθμιση για να εξοφληθούν οι οφειλές αυτές; Τα 300 ευρώ που για κάποιους είναι το ταμείο ανεργίας, η σύνταξη του ΟΓΑ ή το μεγαλύτερο μέρος ενός σημερινού βασικού μισθού, γι’ αυτούς που το σοφίστηκαν τι είναι; Μήπως το κόστος για μια βόλτα στον Αγιόκαμπο; Έως τώρα καλούσαμε τη ΔΕΥΑΑ και το Δήμαρχο να κατανοήσει την οικονομική δυσπραγία των δημοτών. Από δω και πέρα, καλούμε τους συνδημότες σε δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι στη δημοτική αρχή, γιατί αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δυστυχώς η μνημονιακή πολιτική κάποιοι πίστευαν ότι σταματά στην κεντρική πολιτική σκηνή με μειώσεις μισθών, συντάξεων και τα λοιπά. Όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι τα μνημόνια φτάνουν μέχρι το τελευταίο χωριό. Οι ψευδαισθήσεις που είχαν κάποιοι, ακόμη και κάποιοι από εμάς μέσα στην Κίνηση για Φθηνό Νερό, ότι θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στηρίχθηκαν και που στήριξαν επί χρόνια κόμματα και συγκεκριμένες πολιτικές που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση και ξεπούλησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στους δανειστές έχουν πλέον τελειώσει.
Η πολιτική είναι μια: εξόντωση του ελληνικού λαού. Η απάντηση θα είναι μια και ενιαία και θα έρθει από τα κάτω, από τον ίδιο το λαό.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!!
  • Blogroll

  • Blog Archive