Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι τα επιτελεία δείχνουν ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά την ΕΛΔΥΚ. Κλιμάκια αξιωματικών οργώνουν όλα τα κέντρα προβάλλοντας προπαγανδιστικά video για τις δήθεν ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί. Εκπαιδευμένοι στρατολόγοι έχουν μια απάντηση (ένα ψέμα δηλαδή) σε κάθε δισταγμό των φαντάρων. Ένας μηχανισμός σχεδιασμένος στην... κάθε του λεπτομέρεια αξιοποιείται για να πείσει και τους πιο δύσπιστους φαντάρους. Ένας μηχανισμός που ακροβατεί ανάμεσα στην εθνικιστική προπαγάνδα, στη παραπλάνηση και τις απειλές.

Όσοι είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, τη μετάθεση εκτός ελληνικής επικράτειας, σε ένα άλλο κράτος μπορούν εύκολα πλέον να κερδίσουν αυτή τη μάχη.          Αρκεί να κρατήσουν σθεναρή στάση και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματα τους. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορεί να τους φανεί πολύτιμος σύμμαχος ενημερώνοντας τους και δημοσιοποιώντας τις όποιες αυθαιρεσίες των αξιωματικών.

Τα πράγματα όμως γίνονται πολλοί δύσκολα για κάποιον που δεν είναι ενημερωμένος και αυτή η μετάθεση του παρουσιάζεται ως υποχρεωτική.

Η διαδικασία της μετάθεσης είναι γνωστή: ένδειξη για ΕΛΔΥΚ, κριτήρια που ουσιαστικά ταυτίζονται με τα κριτήρια για Ι1, συνέντευξη, συγκέντρωση των φαντάρων στην Αυλώνα, άδεια και στο αεροπλάνο για Κύπρο.

Κάπου όμως στην Αυλώνα βγαίνει στην επιφάνεια το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί σε κάθε πτυχή της στρατολογίας.

Στην τελευταία Σειρά πήγαν όλα στραβά. Πάνω από 30 φαντάροι ξέμειναν για μέρες στα στρατολογικά γραφεία της ΕΛΔΥΚ στον Αυλώνα. Άλλος ήταν τριμηνήτης, άλλος Ι3, άλλος δικαιούνταν οκτάμηνη θητεία ενώ στην κατάταξη επέμεναν γα το αντίθετο.

Άντε πάλι από την αρχή για να βγουν οι κανονικές μεταθέσεις, διαδικασία που πήρε ως και 40 μέρες!

Επιβεβαιώνεται αυτό που υποψιαζόμασταν από καιρό. Όλη η διαδικασία των συνεντεύξεων γίνεται για να πωρώσει όσους θέλουν και να κάμψει το ηθικό σε όσους δε θέλουν. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται στην τύχη. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τόσα λάθη στην επαλήθευση των κριτηρίων.

Ενώ τα βύσματα των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των ισχυρών οικογενειών έχουν μείνει φυσικά στο απυρόβλητο.  Βλέπεις, η Κύπρος δεν είναι τόπος μετάθεσης για «τα δικά τους παιδιά»!

Ας κοιτάξουν τέλος το ΓΕΣ και οι αξιωματικοί στη στρατολογία να συμμαζέψουν αυτό το χάλι και να ζητήσουν συγνώμη στους φαντάρους που ταλαιπωρούν αντί να απειλούν με πειθαρχικές ποινές όσους αρνούνται να υπηρετήσουν εκτός συνόρων.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive