Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

Πριν μερικούς μήνες το Ασφαλιστικό μας Ταμείο ενοποιήθηκε με το ΕΟΠΥΥ, όπως συνέβηκε με πάρα πολλά ταμεία. Ως εδώ καλά...
Το ΕΟΠΥΥ αδυνατεί όμως να εξυπηρετήσει τον αριθμό των ασφαλισμένων του πλέον, λόγο έλειψεις προσωπικού. Γιατί ενώ οι ασφαλισμένοι αυξήθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, οι υπάλληλοι του έμειναν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξυπηρέτηση και αδυναμία οικονομικών εκκαθαρίσεων προς τους ασφαλισμένους για υπηρεσίες υγείας, για γυαλιά, οδοντιατρικά, λογοθεραπείες κλπ.
Σήμερα, όπως κάθε μήνα, πήγα στην οδό...
Γούναρη 22, στην Αγία Παρασκευή, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ να καταθέσω αποδείξεις για Λογοθεραπείες. Κατέθεσα τις αποδείξεις περιμένοντας στις αντίστοιχες ουρές στα 2 γκισέ, συνολικά μιλάμε για 2 ώρες στην ουρά!  (τον προηγούμενο μήνα ήταν 2.5 ώρες, πάλι καλά!)
Ρωτώντας πότε θα πάρω τα χρήματα, τα οποία έχω πληρώσει στον λογοπεδικό για να πάρω την απόδειξη πληρωμής, με στέλνουν στον 1ο όροφο στους εκκαθαριστές. Ένα γραφεία με 6 άτομα, πηγμένα με σακούλες σκουπιδιών γεμάτα με αιτήσεις (ανάμεσα τους και οι δικές μου!).
Οι υπάλληλοι στην ερώτηση μου, κούνησαν απλά το κεφάλι, και μου είπαν ότι με το προσωπικό που υπάρχει, σε κανα χρόνο και θα πάρω τα χρήματα μου πίσω!
Τώρα έκαναν εκκαθαρίσεις στις αιτήσεις του Ιουλίου 2012!!!
Να σημειώσω ότι όλη η δουλειά γίνεται με απίστευτη χαρτούρα και χωρίς να υπάρχει υπολογιστής.
Αμέσως κατευθύνθηκα στην Διευθύντρια για να διαμαρτυρηθώ. Η απάντηση της στα ερωτήματα μου ήταν ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε και ότι θα πρέπει να περιμένω, όπως όλοι! χωρίς να διαμαρτυρόμαστε και ενοχλούμε τους υπαλλήλους!
Δηλαδή;
Πληρώνουμε κάθε μήνα τις εισφορές μας στα Ασφαλιστικά Ταμεία, και τα Ταμεία θα επιστρέψουν τις δαπάνες όποτε τους καπνίσει και χωρίς κανείς να αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλοι είναι ανώνυμοι υπάλληλοι, όλοι είναι ανώνυμοι πολιτικοί που ψηφίζουν απλά μνημόνια. Μπροστά στην ευθύνη, όλοι γίνονται ανώνυμοι.
Και ο κόσμος προσπαθεί να βγάλει πέρα με τους πετσοκομμένους μισθούς, με τα επιδόματα να καταργούνται, την φορολογία, έμμεση και άμεση, να έχει τριπλασιαστεί, τα χαράτσια κλπ. και να πληρώνει κι από την τσέπη του όλα τα ιατρικά και παραϊατρικά.
Τώρα μένουν 2 τινά, ή να συνεχίσω να διαμαρτύρομαι, αυτή την φορά απευθείας στο Υπουργείο Υγείας και στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ, ή να σταματήσω τις λογοθεραπείες, οι οποίες γίνονται γιατί υπάρχει πρόβλημα και όχι για το θεαθήναι.
  Η καθημερινότητα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε αυτήν, ή αυτά που κατακτούμε, έχει μεγάλη αξία. Διεκδικείς και απαιτείς τα κεκτημένα καθημερινά, από μικρά και ασήμαντα μέχρι τα μεγάλα.
  • Blogroll

  • Blog Archive