Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σουηδία: Ενισχύσεις για τις ταραχές στην Στοκχόλμη ζητά η αστυνομίαΓια την εξέγερση στη Στοκχόλμη γράφτηκαν πολλά στην προσπάθεια κατανόησης μιας ακόμη κοινωνικής έκρηξης σε μια χώρα πρότυπο αυτή τη φορά. Στο κείμενο με τίτλο  «Πυρπόλησαν τα σύμβολα της μεσαίας τάξης στη Στοκχόλμη», διαβάζουμε:...

 
Η διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, μεγαλύτερη από κάθε άλλο ανεπτυγμένο κράτος, «πυροδότησε» τις ταραχές στα προάστια της σουηδικής μητρόπολης. Ολοσχερώς καμένα αυτοκίνητα σε προάστιο της Στοκχόλμης, αποτέλεσμα των ταραχών που προκάλεσαν ομάδες μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς. Οι στόχοι που επέλεξαν οι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς που συμμετείχαν στις ταραχές που συγκλόνισαν προάστια της Στοκχόλμης στη Σουηδία είναι ενδεικτικοί των μηχανισμών που πυροδότησαν την οργή τους. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δύο σχολεία, μία βιβλιοθήκη, μία τράπεζα, έναν σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς και ένα αστυνομικό τμήμα. Επίσης πυρπόλησαν δεκάδες αυτοκίνητα. Δεν ήταν όμως ακριβές BMW ή Porsche. Ήταν απλά μικρομεσαία ΙΧ ή ελαφρά φορτηγά, οχήματα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι για τις μετακινήσεις και τις δουλειές τους. Οι νεαροί διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους παιδιά μεταναστών, πυρπόλησαν μερικά από τα χαρακτηριστικά σύμβολα-εργαλεία της μεσαίας τάξης. Δηλαδή της τάξης από την οποία, όπως όλα δείχνουν, αισθάνονται πνιγηρά αποκλεισμένοι. Η σπίθα που άναψε τη φωτιά ήταν μια επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο από αστυνομικούς ενός 79χρονου πορτογάλου μετανάστη ο οποίος ζούσε 30 χρόνια στη Σουηδία, παντρεμένος με Φιλανδή. Την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος ταμπουρώθηκε σπίτι του κρατώντας μαχαίρι, δεν άνοιγε σε κανέναν και απειλούσε όποιον τολμούσε να πλησιάσει. Προηγήθηκε - υπό συνθήκες που ακόμη ερευνώνται - η λογομαχία του στον δρόμο με ομάδα νεαρών. Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και τον σκότωσαν ισχυριζόμενοι ότι τους αντιστάθηκε.


 
Ωστόσο υπάρχει κάτι βαθύτερο: ένα ολοένα διογκούμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην εύπορη Σουηδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα τα τελευταία 25 χρόνια καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κοινωνικής ανισότητας από κάθε άλλο οικονομικά ανεπτυγμένο κράτος στον πλανήτη. Οι μετανάστες και οι απόγονοί τους τείνουν να συναθροίζονται σε περιοχές όπως το Χούσμπι, τη γειτονιά δυτικά της Στοκχόλμης όπου ξεκίνησε η βία την Κυριακή, με τη φονική επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου είχε κλειστεί ο 79χρονος Πορτογάλος. Περίπου το 80% των 11.000 κατοίκων του Χούσμπι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

Στη Σουηδία των 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, περίπου το 15% του πληθυσμού είναι άνθρωποι γεννημένοι στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια η εισροή μεταναστών προέρχεται κυρίως από εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Συρία. Το 2012 η Σουηδία δέχτηκε 44.000 ξένους που ζήτησαν άσυλο, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2011.

Η άνοδος του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο ζητεί να απαγορευτεί η κυκλοφορία το βράδυ στις γειτονιές των μεταναστών ως «λύση» για τα κρούσματα βίας, έχει πολώσει τους Σουηδούς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμη ότι η πλειοψηφία τίθεται υπέρ της μετανάστευσης υπό τους όρους που ορίζει η νομοθεσία, παρ' ότι τα σχετικά ποσοστά μειώνονται. Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο σουηδικό πρόβλημα. Η Στοκχόλμη  είχε τη φήμη της πιο γενναιόδωρης πρωτεύουσας για τους ξένους, τώρα όμως είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι οι μετανάστες που έφταναν για χρόνια χωρίς να διαθέτουν επαρκή μόρφωση είχαν πολλές πιθανότητες να παραμείνουν άνεργοι. Τώρα χρειάζεται να επενδυθούν πολλά χρήματα στους μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς αυτής της κατηγορίας ώστε να εξασφαλιστεί ότι τουλάχιστον θα μάθουν σουηδικά. Όμως δυστυχώς η γενιά των γονιών τους, πιστεύω, είναι χαμένη υπόθεση σε επίπεδο ενσωμάτωσης» σχολίασε, με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές, ο σουηδός κοινωνικός ανθρωπολόγος Αγε Κάρλμπομ.

Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat (για το έτος 2010) δείχνουν ότι στη Σουηδία διαβιούν 1,33 εκατομμύρια άνθρωποι γεννημένοι στο εξωτερικό. Από αυτούς οι 477.000 (ποσοστό 5,1% του συνολικού πληθυσμού) γεννήθηκαν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι 859 000 (ποσοστό 9,2%) εκτός ΕΕ. Η πολυπληθέστερη κοινότητα μεταναστών είναι οι Φιλανδοί (172.218), ακολουθούν οι προερχόμενοι από την πρώην Γιουγκοσλαβία (152.268), στην τρίτη θέση είναι οι Ιρακινοί (117.919), στην τέταρτη οι Πολωνοί (67.518) και στην πέμπτη οι Ιρανοί (59.922).
Στο κείμενο της στο ΠΡΙΝ
την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, Κατερίνα Σταυρούλα, παρουσιάζει μια ανάλυση που μελετά τα γεγονότα από ταξική σκοπιά, παρουσιάζοντας τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί στο Κοινωνικό Κράτος και την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, που έχουν φυσικά για μια ακόμη φορά ως μεγαλύτερα θύματα τους μετανάστες. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων:

 «Στις φλόγες και το σουηδικό μοντέλο (AFP/Jonathan Nackstrand). H Σουηδία υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα το πρότυπο κράτους κοινωνικών παροχών, κοινωνίας ισότητας και ανεκτικότητας.  Παράδειγμα που δεν παρέλειπαν να χρησιμοποιούν ούτε οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες. Η Στοκχόλμη είναι μία από τις  πλουσιότερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Κι όμως την τελευταία εβδομάδα τα περίχωρά της συγκλονίζονται από ταραχές που θυμίζουν έντονα τα γαλλικά προάστια.

«Ο διαχωρισμός στη Στοκχόλμη αυξάνεται διαρκώς και ταχέως» δηλώνει στο  Ασοσιέιτεντ Πρες η Νίνα Έντστρομ, κοινωνική ανθρωπολόγος που εργάζεται για να προωθήσει την συνύπαρξη σε ένα κέντρο πολυπολιτισμού στην περιοχή της Φίτγια, όπου ξέσπασαν κάποια από τα βίαια επεισόδια. «Υπάρχουν πολύ μεγάλες κοινωνικές διαφορές. Υπάρχουν πολλοί άνεργοι και θυμωμένοι νέοι άνθρωποι. Δεν εκπλήσσομαι από αυτό που βλέπω να συμβαίνει».

Μετά από δεκαετίες που το «Σουηδικό μοντέλο» ταυτιζόταν με γενναιόδωρα κοινωνικά επιδόματα, η Σουηδία μειώνει τον ρόλο του κράτους ήδη από τη δεκαετία του 1990, δημιουργώντας την πιο γρήγορη ανάπτυξη ανισοτήτων κάθε ανεπτυγμένης οικονομίας του ΟΟΣΑ. Παρά το γεγονός ότι ο μέσος όρος διαβίωσης είναι ακόμα ανάμεσα στους υψηλότερους της Ευρώπης, οι κυβερνήσεις δεν κατάφεραν  να είναι αποτελεσματικές στη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας των νέων και της φτώχειας, που επηρεάζουν ιδιαίτερα τις κοινότητες μεταναστών.

Η αριστερού προσανατολισμού εφημερίδα Aftonbladet γράφει πως οι ταραχές αντιπροσωπεύουν μια «τεράστια αποτυχία» κυβερνητικών πολιτικών, που υποτίμησαν την ανέγερση γκέτο στα προάστια. Και η λέξη γκέτο φαίνεται πως επιβεβαιώνεται ακόμα και αρχιτεκτονικά, με μια ματιά στα μεγάλα μπλοκ πολυκατοικιών που ζει η πλειοψηφία των μεταναστών. «Αποτύχαμε να δώσουμε σε πολλούς ανθρώπους στα προάστια μια ελπίδα για το μέλλον», διαπίστωσε μετά τα πρώτα επεισόδια η Άννα Μάργκρετ Λίβ του Αριστερού Κόμματος της αντιπολίτευσης στην καθημερινή εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Την ίδια στιγμή περίπου το 15% του πληθυσμού  των 9,5 εκατομμυρίων της Σουηδίας δεν έχει γεννηθεί στη χώρα, ένα ποσοστό που μόλις πριν μια πενταετία ήταν 10%. Το ποσοστό που είναι ένα από τα υψηλότερα στην ευρύτερη περιοχή, προέρχεται τα τελευταία χρόνια κυρίως από ανθρώπους που καταφεύγουν στη Σουηδία από χώρες που βρέθηκαν σε πόλεμο όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και πρόσφατα η Συρία. Μόνο το 2012 η Σουηδία δέχτηκε επί συνόλου 103.000 μεταναστών, σχεδόν  44.000 ανθρώπους που αιτούνταν άσυλο, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς θα καταφέρουν να πάρουν απλά μια προσωρινή άδεια παραμονής.

Η ανεργία μεταξύ των κατοίκων που δεν έχουν γεννηθεί στη Σουηδία είναι περίπου 16%, ενώ για τους από καταγωγής Σουηδούς αυτός ο αριθμός πέφτει στο 6%, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Ανάμεσα σε 44 βιομηχανοποιημένες χώρες η Σουηδία είναι τέταρτη σε απόλυτο αριθμό αιτούντων άσυλο και  δεύτερη αναλογικά με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΗΕ. Επιπλέον προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως ιδιαίτερα στους πληθυσμούς μεταναστών οι νέοι δυσκολεύονται σε μεγάλα ποσοστά να ολοκληρώσουν το λύκειο και οι περιορισμένη τους εκπαίδευση αποκόπτει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στην εργασία.
hedstrom20130520093546143
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ανησυχητική αυτή τάση που αρχίζει να κερδίζει έδαφος στην Σουηδική κοινωνία επιβεβαιώνεται από μαρτυρίες για τη συμπεριφορά της αστυνομίας τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα προάστια. Ο 15χρονος Σεμπάστιαν Χόρνιακ λέει στο Ασοσιέιτεντ Πρες πως είδε αστυνομικούς να πυροβολούν στον αέρα φωνάζοντας μια γυναίκα «μαϊμού».  Η Κένα Σορούκο, αντιπρόσωπος του Μεγκαφόνεν, συλλογικότητας μεταναστών με στόχο την κοινωνική αλλαγή που δίνει φωνή στους πολίτες των προαστίων, δήλωνε πως άκουσε τους αστυνομικούς να αποκαλούν πολίτες «αρουραίους, αλήτες, νέγρους».

«Βλέπουμε μια κοινωνία που όλο και περισσότερο διασπάται και όπου τα κενά, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, γίνονται όλο και μεγαλύτερα» λέει ο Ράμι Αλ-Καμίσι, συνιδρυτής του Μεγκαφόνεν, «και οι άνθρωποι εκεί έξω πλήττονται περισσότερο… Έχουμε πλέον θεσμικό ρατσισμό». Και τις διαπιστώσεις για την απομόνωση των προαστίων έρχονται να συμπληρώσουν κι άλλες μαρτυρίες. «Μιλάω με νέους ανθρώπους σε κάποια προάστια που μου λένε “Θα είχε πιο πολύ πλάκα αν μπορούσα να γνωρίσω έναν Σουηδό”» αναφέρει η Καμίλα Σαλαζάρ, που εργάζεται σε ένα κέντρο νεολαίας στο Φρύσουσετ.

«Εδώ έχουμε μια ομάδα νέων ανθρώπων που πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία με τη βία», απλοποιεί το φαινόμενο με τις δηλώσεις του ο κεντροδεξιός Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, σε συνέντευξη τύπου. Και επανέρχεται κάποιες μέρες μετά λέγοντας πως η πυρπόληση αυτοκινήτων «δεν αποτελεί έκφραση ελευθερίας γνώμης αλλά χουλιγκανισμό». Όμως τα κοινωνικά φαινόμενα δεν ξορκίζονται με απλοποιήσεις και καλέσματα σε επιστροφή στην ησυχία, ειδικά όταν έρευνες  δείχνουν ότι σε μερικές από αυτές τις φτωχές συνοικίες το ένα τρίτο των νέων από 19 μέχρι 29 χρονών δεν σπουδάζουν και δεν εργάζονται.

ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ
Η παρουσίαση των παραπάνω σημαντικών απόψεων δεν έγινε μόνο με σκοπό την κατανόηση του φαινομένου, αλλά για να αποκαλύψει ποιες επικίνδυνες αντιλήψεις και λύσεις επωάζονται σε αυτό το περιβάλλον κρίσης και κοινωνικής σύγκρουσης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τι δρόμους ολοκληρωτισμού ωθείται η κοινωνία αν παρακολουθήσουμε την παρουσίαση συγκεκριμένων απόψεων που διαδίδονται ταχύτατα στο ίντερνετ, έχοντας ως όχημα μιλιταριστικά-εθνικιστικά σάιτ, ιδεολογική μήτρα το απείρως πιο επικίνδυνα μισαλλόδοξα DEFENCENET.GR-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που εν πολλοίς αναπαράγει εκθέσεις-μελέτες της ΕΥΠ, που είδαν το φως της δημοσιότητας ιδιαίτερα τις μέρες της Εξέγερσης του 2008, και πολιτικό φορέα εκπροσώπησης τη ΝΔ των ακραίων συμβούλων του πρωθυπουργού και την Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Στο δημοσιογραφικό έντυπο της ναζιστικής συμμορίας διαβάζουμε στην στήλη «ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ» ότι «η ύπαρξη των μεταναστών και ειδικά των μουσουλμάνων, πέρα απ΄όλα τα άλλα προβλήματα που δημιουργεί, είναι και μια βόμβα στα θεμέλια της εθνικής ασφάλειας. Οι λόγοι των συγκρούσεων δεν είναι οικονομικοί αλλά πολιτισμικοί. Έχουμε το προοίμιο μιας σύγκρουσης πολιτισμών που θα λάβει χώρα σε όλη την Ευρώπη. Ισλάμ και Ευρώπη είναι έννοιες ασύμβατες». Σύμφωνα με τον συγγραφέα του κειμένου μόνο ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός είναι έννοιες συμβατές με την Ευρώπη.

Το παραπάνω σκεπτικό έρχεται να αναπτύξει το άρθρο με τίτλο  «Τα "σημάδια" που αγνόησε η Σουηδία και το καμπανάκι κινδύνου σε Ευρώπη και Ελλάδα» που ουσιαστικά είναι γραμμένο με βάση τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, που εργαλειοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας για την αντιμετώπιση των «Ασύμμετρων Απειλών» –μουσουλμανική τρομοκρατία, μετανάστευση,  κοινωνικές εξεγέρσεις εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, πειρατεία κλπ-, προβλέποντας την άσκηση Προληπτικών Πολέμων εντός και εκτός συνόρων, από τον στρατό που αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και την αστυνομία που στρατιωτικοποιείται, με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαϊκών κατασταλτικών δυνάμεων.

Ας δούμε επομένως τι ζητά ο συγγραφές του κειμένου που συνδέει τα γεγονότα στην Σουηδία με την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη, τις δολοφονίες Μισθοφόρων στρατιωτών σε Λονδίνο και Παρίσι, αλλά και με την εξέγερση του 2008 στην Ελλάδα.

Θα γίνει η Ελλάδα ο "δοκιμαστικός σωλήνας" μίας "ευρωπαϊκής ισλαμικής άνοιξης";
Σε καθημερινή βάση είναι πλέον τα όσα συμβαίνουν στην Σουηδία από τους εκεί "μετανάστες" ισλαμιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να οργιστούν κατά της ευεργετικής απέναντί τους Σουηδίας, επειδή "δολοφονήθηκε" από αστυνομικούς κάποιος 69χρονος μουσουλμάνος. Επειδή όλα φαίνεται να έχουν ως σημείο εκκίνησης μία "δολοφονία" (έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι οι "μετανάστες", αγνοώντας τους νόμους του κράτους το οποίο τους φιλοξενεί και τους παρέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο όνομα του πολυπολιτισμού και της στήριξης των αδύναμων ανθρώπων) κι επειδή φαίνεται πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο "μοτίβο εξεγέρσεων" (μην ξεχνάμε πως τα επεισόδια στην Γαλλία είχαν παρόμοια αφορμή, όπως και τα επεισόδια στην Αθήνα -το 2008- με την δολοφονία του νεαρού Αλέξη από αστυνομικό ή και τα μετέπειτα επεισόδια των μουσουλμάνων λόγω ενός "σκισμένου και ποδοπατημένου" κορανίου, σύμφωνα με μαρτυρία ισλαμιστή "μετανάστη"), καλό θα είναι η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το "φαινόμενο της εξέγερσης" και τις αφορμές μέσω των οποίων αυτό το "φαινόμενο" εμφανίζεται.

Η "περίπτωση" της Ελλάδας

Στην Ελλάδα, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και οι μελέτες αναφέρονται σε αλλαγή πληθυσμού μετά από δύο δεκαετίες, αφού ο ρυθμός αύξησης των "μεταναστών" (μέσω συνέχισης εισόδου τους, αλλά και αυξημένων γεννήσεων) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στον μουσουλμανικό κόσμο...
Αν, όμως, λάβουμε υπόψη πως είναι τακτική του Ισλάμ να διεκδικεί δια της βίας τον χώρο υποδοχής και ανοχής του όταν δημιουργήσει μία κρίσιμη αριθμητική μάζα στην χώρα που μετακινείται, τότε η Ελλάδα ίσως να βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα φαινόμενο μίας ιδιαίτερης ισχύος "ισλαμικής έκρηξης", μίας "ισλαμικής άνοιξης" σε χώρα της Ευρώπης. Άλλωστε, πριν αποτολμηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα σε χώρες περισσότερο "δυτικές", η Ελλάδα φαίνεται πως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα "ενδιαφέρον" πείραμα ισχύος και επιβολής του Ισλάμ απέναντι στους άπιστους της δύσης...
Ζούμε στο μεταίχμιο μέγιστων εξελίξεων που -παραδόξως- δεν συνυπολογίζουν αστάθμητους παράγοντες, όπως η τάση του Ισλάμ να καλύπτει εδάφη δια της βίας. Αν συνυπολογίσουμε την γεωπολιτική μάχη που δίνεται, δεν πρέπει να θεωρηθεί απορριπτέα η περίπτωση - ενδεχόμενο μίας διάθεσης του Ισλάμ να γίνει κυρίαρχη δύναμη στη Νέα Τάξη πραγμάτων. Αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή χαθεί ο έλεγχος και δεν λειτουργήσουν οι μουλάδες μαριονέτες της Δύσης, τότε θα μιλήσουμε για τεράστια σύγκρουση. Εξάλλου, άραβες αναλυτές αναφερόμενοι στα όσα συμβαίνουν στην Συρία, μιλάνε για "θρησκευτικό πόλεμο", προσδιορίζοντάς τον μέχρι στιγμής σε διαμάχη μεταξύ σουνιτών και σιιτών και "διαγράφοντας" (όλως παραδόξως, ως αναλυτές) την γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Εν όψει εξελίξεων, αν εμείς θέλουμε να πράξουμε ορθά και σοφά ως χώρα, απαιτείται να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, κι αυτό επειδή δεν βρίσκονται στην εξώπορτά μας, αλλά μέσα στο... σπίτι μας.

Απευχόμενοι μεν, αναμένοντες δε, τις όποιες εξελίξεις, εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας τόσο στις αποφάσεις της Σουηδικής κυβέρνησης, όσο και στις αποφάσεις της εν Ελλάδα (ανθυπο)κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία πνέει τα λοίσθια και ίσως να αποφασίσει να "εγείρει" ή και να στηρίξει -μέσω του υπαρκτού παρακράτους- κινδύνους για μία απέλπιδα προσπάθεια παραμονής στην εξουσία.

ΥΓ: Δεν πρέπει να αγνοηθεί η πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα στήριξης των επεισοδίων (φόνοι στρατιωτικών, πυρκαγιές, συγκρούσεις και βανδαλισμοί στην Σουηδία) από την "φρουρά" πολιτικών που επιθυμούν μία σύντομη μεταβολή της Ευρώπης και -φυσικά- στα βήματα της Βοστώνης, στην δημιουργία συνθηκών ελέγχου των Ευρωπαίων πολιτών, μέσω αποφάσεων προστασίας τους απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία... Η Ευρώπη μεταβάλλεται προς το χειρότερο και σύντομα θα δούμε πολιτικές παρεκκλίσεις που θα επιχειρήσουν να μειώσουν τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, στο όνομα ενός μεγάλου κινδύνου. Ενδεχομένως έχει κατασκευαστεί ο "κίνδυνος" και κάποιοι αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τους "χρήσιμους ηλίθιους" μέσω του Ισλάμ. Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους (Τα "σημάδια" που αγνόησε η Σουηδία και το καμπανάκι κινδύνου σε Ευρώπη και Ελλάδαhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_2823.html#ixzz2URFKttQJ)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ; Τη λύση θα τι δώσει- -ποιος άλλος- το defence net.gr που προτείνει το σχηματισμό Πολιτοφυλακών, παρουσιάζοντας την επιλογή της σουηδικής κυβέρνησης που δε μπόρεσε να καταστείλει την εξέγερση εξαιτίας της αδυναμίας των αστυνομικών αρχών. Στην ανάρτηση με τίτλο «Πολιτοφυλακές οργανώνονται στην Στοκχόλμη για να αντιμετωπιστούν οι μουσουλμάνοι» διαβάζουμε:

 

«Η κατάσταση πάει να ξεφύγει στην Στοκχόλμη, όπου μετά μία εβδομάδα εξέγερσης των μεταναστών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων η σουηδική αστυνομία παραδέχθηκε δημοσίως την αδυναμία της να καταστείλει τα επεισόδια και εξέδωσε οδηγία δημιουργίας πολιτοφυλακής για την προστασία της σουηδικής πρωτεύουσας και τον εντοπισμό των δραστών των επιθέσεων. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτοοργάνωση πολιτοφυλακών σε επίπεδο γειτονιάς και να ξεκινήσουν περιπολίες πολιτών προκειμένου να αποτραπεί επέκταση της εξέγερσης η οποία όχι απλώς δεν σταματά, αλλά επεκτείνεται και σε συνοικίες γειτονικές αυτών που κατοικούν οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες. Αναζητώντας τους εγκεφάλους των επεισοδίων ζήτησε από τους εκτάκτως διορισμένους πολιτοφύλακες να καταγράφουν σε βίντεο και φωτογραφίες άτομα που προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από άλλες πόλεις, αλλά η μάχη μεταξύ των μαλθακών Σουηδών αστυνομικών που έχουν μάθει να διαχειρίζονται υποθέσεις χαμηλής έντασης και των "έτοιμων για όλα" μουσουλμάνων ταραξιών είναι άνιση. Σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να αναμετρηθούν οι Σουηδοί ηττήθηκαν κατά κράτος λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού για οδομαχίες. Πάντως η υπόθεση της αυτοοργάνωσης πολιτοφυλακής σε έκτακτες καταστάσεις πρέπει να απασχολήσει και τους Έλληνες αρμόδιους σε διαχείριση κρίσεων. Οι μουσουλμάνοι των σουηδικών γκέτο είναι ... "αγγελούδια" μπροστά στις μάζες των μουσουλμάνων από διάφορα έθνη που κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας και προς τις δυτικές συνοικίες. Εκτός του γεγονός ότι είναι πολυπληθέστεροι είναι και πολύ περισσότερο "σκληροί" από αυτούς.

Η δυνατότητα δημιουργίας πολιτοφυλακής και οι βασικές διαδικασίες αυτο-οργάνωσης και εκτέλεσης αποστολών προστασίας εντός του αστικού ιστού, αποτελεί πλέον κρίσιμη προτεραιότητα..».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι συγκεκριμένα, ανησυχητικά και προκαλούν την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα να αναλάβουν δράση. Οι μετανάστες δαιμονοποιούνται, η βάρβαρη ταξική αστική πολιτική και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί μένουν στο απυρόβλητο, ενώ τονίζεται η αναγκαιότητα της λήψης ακόμη πιο ακραίων κατασταλτικών μέτρων από το κράτος Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Για μια ακόμη φορά η Ακροδεξιά αποκαλύπτεται ως αιχμή το δόρατος της διαιώνισης του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού οικονομικού-πολιτικού αστικού συστήματος εξουσίας, δρώντας με το μαχαίρι και τον πύρινο λόγο που διχάζει την εργατική τάξη και τσακίζει τους κοινωνικούς αγώνες, επιχειρώντας να ματαιώσει κάθε ανατρεπτική-απελευθερωτική δυνατότητα που χαράζει η εποχή μας.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ακραία κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια θα προκαλέσουν τυφλά κοινωνικά ξεσπάσματα που θα αντιμετωπιστούν με στυγνή κρατική  βία και κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά και με ενσωματωμένα τμημάτα της νεολαίας και των εργαζομένων στις κατασταλτικές-μιλιταριστικές δυνάμεις εφεδρικών σχηματισμών-Πολιτοφυλακές, Λέσχες Εφέδρων, νέα Τάγματα Εθνοφυλακής.

Απαιτείται επομένως τώρα να ορθώσουμε το αντίπαλο δέος του εργατικού διεθνισμού, όπου το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς διαχωρισμούς εθνότητας-χρώματος-θρησκείας και φυλής θα αγωνιστεί για τα κοινά του συμφέροντα, στοχεύοντας στην αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive