Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η σημερινή αρθρογραφία αναφέρεται στην συνάντηση μεταυξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια και του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, τους οποίους απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι σχέσεις του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ και την Ρωσία, αλλά και η Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βεβαίως, η συνάντηση μεταξύ των δύο... «εκσυγχρονιστών και μεταρρυθμιστών» αφιέρωσε χρόνο και σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες  “πρόσφατα ο Κ. Παπούλιας είχε ζητήσει η ιστορική 8η Μεραρχία στα Γιάννενα να μη βάλει λουκέτο στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων στο στρατό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, διατήρησε τη Μεραρχία και χθες το... πούλησε στον Πρόεδρο: «Εμαθα ότι ήσασταν στα ωραία Γιάννενα...», του είπε ο υπουργός. «Κάποια στιγμή θα ανεβούμε μαζί επάνω», τον προσκάλεσε ο Πρόεδρος και ο Π. Παναγιωτόπουλος άδραξε την ευκαιρία: «Βεβαίως, να ανεβούμε. Την τελευταία φορά που είχατε πάει για την επέτειο της απελευθερώσεως των Ιωαννίνων ήμουν στο εξωτερικό, νομίζω όμως ότι πρέπει να σας ακολουθήσω κάποια στιγμή, να επισκεφθούμε και την ιστορική 8η Μεραρχία». Για να απαντήσει ο Κ. Παπούλιας: «Σωστά και ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μεριμνήσατε να παραμείνει», επιβεβαιώνοντας το ρουσφέτι.

Το οποίο μάλιστα έσπευσε να δικαιολογήσει ο υπουργός: «Μα νομίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι η νέα δομή πρέπει να υπακούει όχι μόνο σε στρατηγικές ανάγκες, αλλά και στα ζητούμενα της Ιστορίας και της παράδοσης»”.

Να θυμήσουμε ότι τα φαιδρά αυτά επιχειρήματα έχουν χρησιμοποιήσει μητροπολίτες, δήμαρχοι, πολιτευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Χρυσή Αυγή-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να υποστηρίξουν τη διαιώνιση της λειτουργίας αρχαίων και άχρηστων στρατοπέδων, για να καρπώνονται τους ψήφους και να εξασφαλίζουν την στρατιωτική πηγή εσόδων για τους «δικούς» τους επιχειρηματίες.

Έτσι δικαιολογούν οι υπηρέτες του πελατειακού κράτους και των τοπικών συμφερόντων τις χάρες που κάνουν.

Πρόκειται για άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που προσθέτει ένα ακόμη κρίκο στο SUCCES STORY! Mετά φυσικά, όλοι αυτοί, Πρόεδρος και πολιτικοί, παπάδες, δήμαρχοι και στρατιωτική ηγεσία θα ζητήσουν από τον εργαζόμενο λαό μας θυσίες, θα προβάλλουν τις «εθνικές ανάγκες» και τις προτεραιότητες της «εθνικής άμυνας».

Αλήθεια, σε ποια μελέτη των Επιτελείων, που συχνά πυκνά επικαλείται ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, αναφέρονγται επιχειρησιακές ανάγκες που επιβάλλουν τη διατήρηση της Μεραρχίας στα Ιωάννινα.

Γιατί δεν αντιδρούν ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος;

Αλλά βλέπεις, για το χαρίρι του Κ.Παπούλια, που έχει υπογράψει όλα τα αντεργατικά μέτρα και το ξεπόυλημα της δημόσιας περιοσίας, που κάλυψε όλες τις επιστρατεύσεις απεργών και προπαγανδίζει την ανάγκη περικοπών σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες πρέπει να συνεχίσει το δημόσιο να πετά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Αλήθεια γιατί η κυβέρνηση, που κλείνει σχολεία-νοσοκομεία και πανεπιστήμια, δεν καταπολεμά αυτή τη διάσταση της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος;

Αλλά βλέπεις τα καλά και συμφέροντα!

Όπως επίσης να θυμήσουμε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος άνοιξε ξανά το ΚΕΝ Καλαμάτας που είχε κλείσει στο πλαίσιο της επιχείρησης μείωσης του λειτουργικού κόστοους των Ε.Δ.,  κάνοντας τη χάρη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που πολιτεύεται στην περιοχή.

Με αυτά και με αυτά συνειδητοποιούμε ότι η Νέα Δομή των Ε.Δ. ουσιαστικά ικανοποιεί τις επιχειρησιακές ανάγκες του Σαμαρά και του Παπούλια, των κομμάτων εξουσίας και των επιχειρηματιών.

Εμείς συνεχίζουμε να απαιτούμε το κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων οικονομικών αιτημάτων των συναδέλφων φαντάρων.

Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Στρατός είναι μια πολύ ακριβή και άχρηστη υπόθεση για τον εργαζόμενο και αγριώς φορολογούμενο εργαζόμενο λαό μας και πηγή οικονομικού-πολιτικού κέρδους για το αστικό σύστημα εξουσίας.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive