Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 29 Ιουνίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2013
Συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία ΚαραϊσκάκηΦωτογραφία αρχείου
Ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου και των ΟΤΑ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιουνίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου και των ΟΤΑ και καλεί σε συγκέντρωση στις...
11.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Φωτογραφία αρχείου Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το μεθοδικό σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και διάλυσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξελίσσεται πλέον και με “φασιστικού τύπου” Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μόνο η αφετηρία.
Προγραμματίζεται το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του Δημοσίου αλλά και Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Ο.Τ.Α. που θα έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να απολυθούν και να βρεθούν στην ανεργία, ενώ οι πολίτες να στερηθούν βασικών Κοινωνικών Υπηρεσιών, αναφέρεται.
“Την ίδια στιγμή, η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού, η νέα μείωση πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικα για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων αλλά και μείωσης του δήθεν «μεγάλου», αναποτελεσματικού και δαπανηρού Δημοσίου”.
Η πλήρης απαγόρευση των προσλήψεων σε συνδυασμό με το τσουνάμι κακοπληρωμένων ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε είδους και μορφής, οδηγεί στη διάλυση των Υπηρεσιών, τη μη εξυπηρέτηση των Δημοτών με εμφανή στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Συγκυβέρνηση και τρόικα θέλουν μια Ελλάδα ισχυρών διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων που θα λυμαίνονται το Δημόσιο πλούτο και θα εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους επιβάλλοντας μισθούς Ινδίας και εργασιακές συνθήκες «γαλέρας». Μια Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, του αυταρχισμού και της τρομοκράτησης όλης της Ελληνικής κοινωνίας.
Μόνο ο φόβος και η βία διασφαλίζουν την υποταγή των πολιτών στο νέο μνημονιακό καθεστώς. Η τρικοματική συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντείνει τον αυταρχισμό, να ποινικοποιήσει κάθε κοινωνική δράση, με στρατηγικό στόχο την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. “Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν το λαό μας όταν η κυβέρνηση διέταξε να κοπεί το σήμα της ΕΡΤ συμβολίζουν το μέλλον των Ελλήνων και της Δημοκρατίας στη χώρα μας” αναφέρεται.
Απέναντι στο μέλλον που μας «υπόσχονται», εμείς έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών τους. Η κοινή δράση για την αντιμετώπιση των πολιτικών των μνημονίων και την ανατροπή τους, είναι μονόδρομος, καταλήγει η ανακοίνωση. 
enet.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive