Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις από τουρίστες

Του Αντώνη Πετρόγιαννη, απο το Θάρρος
Τα προβλήματα που ίσως προκληθούν από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος στην Καλαμάτα, στις αρχές Αυγούστου, ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας και ήδη καταγράφηκαν οι πρώτες συνέπειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», οι οποίες είναι...
απόλυτα διασταυρωμένες, στα ξενοδοχεία της πόλης έχουν φτάσει τα πρώτα ενημερωτικά σημειώματα από ομάδες τουριστών και tour operators που θέλουν να κάνουν οικογενειακές διακοπές εδώ, ρωτώντας αν διεξαχθεί ή όχι το φεστιβάλ μίσους.
Σε περίπτωση που η απάντηση από την πλευρά των ξενοδόχων είναι θετική, τότε θα ματαιώσουν τις διακοπές τους και θα ψάξουν για άλλους προορισμούς.
Βέβαια, το αν θα γίνει ή όχι η εκδήλωση των νεοναζιστών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη στάση που θα τηρούσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, όπου και επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα.

Εντός και εκτός της αίθουσας του «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, οι οποίοι και δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων, τόσο η «Λαϊκή Συσπείρωση» όσο και το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», τάχθηκαν υπέρ της ματαίωσής του, μια και αποτελεί πρόκληση σε μια πόλη που έχει υποφέρει από τους ναζί να φιλοξενεί τους σύγχρονους οπαδούς τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση τόσο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ.Μπρεδήμα όσο και των υπόλοιπων συμβούλων της. Αντίθετα η παράταξη πρωτοπορία του Νίκου Φωτέα υποστήριξε ότι στο όνομα της δημοκρατίας ο καθένας έχει το δικαίωμα του συνέρχεσται και επομένως το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει.
Αντίθετα, καταδικαστικοί υπήρξαν στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές , εκπρόσωποι φορέων . Η άποψή τους ήταν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί ένα μόρφωμα που δε σέβεται τη δημοκρατία και επομένως δεν θα πρέπει να της δοθεί το δικαίωμα πραγματοποίησης του φεστιβάλ. Σε αντίθετη με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στην τοποθέτηση του, άφησε να εννοηθεί ότι είναι κατά των πράξεων που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και πρότεινε στο ψήφισμα που θα εκδοθεί από το δημοτικό συμβούλιο να ζητηθεί από τη λιμενική επιτροπή και τις κρατικές Αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους έτσι ώστε να μη διαταραχτεί η ηρεμία της πόλης τους επόμενους μήνες.

Το φεστιβάλ θα γίνει και θα σας κάψουμε όλους
Πάντως, «το φεστιβάλ θα το κάνουμε 3 και 4 Αυγούστου και θα σας κάψουμε όλους κι ας τολμήσει κάποιος να έρθει απέναντί μας», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης.
Αν δεν υπήρχε η Χούντα, «ούτε τουαλέτες στα χωριά θα είχαμε» υποστήριξε, ενώ πρόσθεσε πως πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. τους «κλείνουν τώρα το μάτι».
Στο πλευρό του και ο Μιχάλης Αρβανίτης, που σε ένα ακόμα νεοναζιστικό παραλήρημα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οι κομμουνιστές είναι απορρίμματα και εξαμβλώματα της ελληνικής φυλής».

 



Νέα ενημέρωση 00:31
Μετά από μια μαραθώνια συζήτηση για το θέμα του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, υπερψηφίστηκε η πρόταση να ζητηθεί η επανεξέταση της απόφασης να δοθεί ο χώρος βάση του άρθρου 11 του Συντάγματος
Διαβάστε στο σημερινό Θάρρος αναλυτικό ρεπορτάζ
  • Blogroll

  • Blog Archive