Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Με λόγια κατανόησης και συμπόνοιας η διάδοχος και ομοϊδεάτισα του Λούλα, προσπαθεί να κατευνάσει την λαϊκή οργή ιδιαίτερα στους κόλπους της νεολαίας. Επειδή όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν φτάνει ή αριστερή φρασεολογία όταν διαχειρίζεσαι το καπιταλιστικό σύστημα βγάζει και στους δρόμους την στρατιωτική αστυνομία να καταστείλει τον λαό. 
Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν κάποιος αριστερός θέλει να "κυβερνήσει" χωρίς να πειράζει τι δομές ενός βάρβαρου συστήματος εκμετάλλευσης. Ας τα βλέπουν αυτά , προς γνώση και συμμόρφωση, οι αλλοιθωρίζοντες κατά Σύριζα μεριά...

Η "αριστερή"  πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ  είχε υποσχεθεί το πρωί από την Μπραζίλια ότι θα «ακούσει προσεκτικά» τις θεμιτές διεκδικήσεις των 250.000 διαδηλωτών που βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, την ώρα που διεξάγεται το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή του Μουντιάλ-2014.

Στην ομιλία της, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, δήλωσε πως η κυβέρνησή της παραμένει προσηλωμένη στην κοινωνική αλλαγή και ακούει προσεκτικά τα παράπονα που εκφράζονται στις διαδηλώσεις.

«Η Βραζιλία ξύπνησε πιο δυνατή σήμερα», τόνισε η κ. Ρούσεφ και σημείωσε ότι «το μέγεθος των χθεσινών διαδηλώσεων δείχνει την ενέργεια της δημοκρατίας μας, τη δύναμη της φωνής των...
δρόμων και την ευγένεια του πληθυσμού μας».

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Βραζιλίας πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στο Σάο Πάολο και συνομίλησε με τον πολιτικό μέντορά της, τον πρώην πρόεδρο Λούλα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας «Φόλια ντε Σάο Πάολο», στη συνάντηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Φερνάντο Χαντάντ, ο οποίος είναι επίσης στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (PT).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θέμα της συνάντησης ήταν το πώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πίσω και να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς

Το Πόρτο Αλέγκρε, η Ρεσίφε και άλλες πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ήδη χθες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, η αύξηση των οποίων έδωσε το έναυσμα για τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάο Πάολο και διαδόθηκαν γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Εκτός από τις τιμές των εισιτηρίων των λεωφορείων ή του μετρό, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται επίσης για τις κολοσσιαίες δαπάνες (11 δισ. ευρώ) που έχει αναλάβει η χώρα για τη διεξαγωγή σε ένα χρόνο του Μουντιάλ, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες όπως αυτή της υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
  • Blogroll

  • Blog Archive