Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Δεν είναι οι Rolling Stones, είναι ο Πάπας στην Κόπα Καμπάνα... Διολου τυχαια η επιλογη της Βραζιλιας για την επισκεψη του Πάπα. Μιας χωρας με γιγαντιαια κοινωνικοοικονομικα προβληματα,  με την νεολαια στους δρομους και πολλους νεκρους διαδηλωτες απο τα πυρα των δυναμεων καταστολης της "αριστερης"  προεδρου κυριας Ρουσεφ.
 Σαν περιστερα κοινωνικου κατευνασμου, απευθυνομενος σε εναν φτωχο και εξαθλιωμενο λαο, ο Παπας του προσφερε θεαματα. 
Τον αρτο τον αφησε για την μετα θανατο ζωη!
Συνεστησε, στο φαν κλαμπ των 1.500.000 πιστών, διάλογο και όχι διεκδικήσεις και βίαιες διαδηλώσεις! 
Εξ άλλου είναι γνωστή η ρήση: " Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ..."


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα: ...




ΣΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Πάπα εσύ σουπερστάρ!
Μέσα σε παροξυσμό ενθουσιασμού από το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους νέους στη διάσημη παραλία της Κόπα Καμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κάνοντας εμφάνιση που...
παραλληλίστηκε με εκείνες αστέρων της μουσικής και αφήνοντας άναυδους τους πάντες με την αντοχή του.
Δεν είναι οι Rolling Stones, είναι ο Πάπας στην Κόπα Καμπάνα... Τα ξένα πρακτορεία μάλιστα έκαναν μια υπενθύμιση ότι ο Πάπας ζει με έναν πνεύμονα από νεαρή ηλικία και παρ' όλ' αυτά μοιάζει με άνθρωπο που έχει τα μισά του χρόνια στην πρώτη του αυτή διεθνή περιοδεία, προσθέτοντας επιπλέον υποχρεώσεις στο ήδη βαρύ πρόγραμμά του και κάνοντας με ανεξάντλητη διάθεση ανοίγματα στα πλήθη κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με δυνατή βροχή και κρύο.
Με τους καριόκας
Στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα, κάνοντας νύξη για τις ευλογίες του Πάπα Βενέδικτου, που κομίζει, ο Ποντίφικας διέσχισε με το ανοιχτό λευκό παπικό αυτοκίνητο μια απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου που τον επευφημούσαν και εκείνος τους παρότρυνε να φωνάζουν πιο δυνατά και έκανε στάσεις για να ευλογήσει νήπια και να αστειευτεί με τους νέους. «Φαίνεται ότι οι καριόκας δεν πτοούνται ούτε από το κρύο ούτε από τη βροχή», είπε ανεβαίνοντας στο βάθρο, απ' όπου και απευθύνθηκε στο πλήθος για να καταγγείλει στο γνώριμο πια ύφος του «την ψευδαίσθηση της ευτυχίας» που φέρνουν στους νέους το χρήμα και η εξουσία.
Είχε προηγηθεί θερμή υποδοχή του σε φαβέλα υποβαθμισμένης περιοχής του Ρίο, όπου είναι τόσο πολλά τα κρούσματα βίας, ώστε συχνά παραλληλίζεται με τη Λωρίδα της Γάζας.
Σαν τους Stones
Σε περίπου 1,5 εκατομμύριο υπολογίζεται το πλήθος του κόσμου που αψήφησε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για να βρεθεί κοντά στον Πάπα στην Κόπα Καμπάνα, στη διοργάνωση που παραλληλίστηκε με την ιστορική συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς, το 2006, στην ίδια περιοχή.
Παραφωνία στο γενικό πανδαιμόνιο ήταν η συγκέντρωση περίπου 400 ατόμων έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο Ρίο με συνθήματα εναντίον του κυβερνήτη και της διαφθοράς. Στη συνέχεια όμως και αυτή η κινητοποίηση ενσωματώθηκε στη λαοθάλασσα της Κόπα Καμπάνα.
Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την κυκλοφορία, προς διευκόλυνση των προσκυνητών που θα παραμείνουν ακόμη και να κοιμηθούν στους δρόμους της Κόπα Καμπάνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καθολικής Νεολαίας.
(Πηγές: Ass Press-Repubblica-Ansa-ΑΠΕ)

enet.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive