Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έγκριση για 800 κατοικίες Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013
Το Ισραήλ έδωσε την προέγκριση για την οικοδόμηση περισσότερων από 800 νέων κατοικιών σε ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο Γκι Ινμπάρ, εκπρόσωπος της ισραηλινής Πολιτικής Αρχής στη Δυτική Όχθη, η οποία τελεί υπό τη διοίκηση του στρατού, δήλωσε ότι χθες ..
εγκρίθηκαν τα αρχικά σχέδια για την οικοδόμηση 800 νέων κατοικιών Ισραηλινών εποίκων. Για να υλοποιηθεί η οικοδόμησή τους θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση. "Είναι μια μακρά διαδικασία", πρόσθεσε ο Ινμπάρ.
Η ισραηλινή οργάνωση που τάσσεται κατά των εποικιστικών δραστηριοτήτων, "Ειρήνη Τώρα", ανέβασε σε 1.096 τον αριθμό των νέων σπιτιών για τα οποία είχε χθες συζητήσεις η Πολιτική Αρχή και σημείωσε ότι αυτά προορίζονται για 11 ισραηλινούς εποικισμούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται βαθιά μέσα στο έδαφος της Δυτικής Όχθης.
Το Ισραήλ επιμένει ότι θα προσαρτήσει τους μεγάλους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, οι οποίο βρίσκονται κυρίως κοντά στην ισραηλινή μεθόριο, βάσει οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας συνάψει με τους Παλαιστίνιους.
Οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις θεωρούν όλους τους ισραηλινούς εποικισμούς παράνομους και οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι αυτοί οι θύλακες μπορεί να τους στερήσουν τη δημιουργία ενός βιώσιμου κράτους.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τη νέα αυτή ισραηλινή εποικιστική πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε την ώρα που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ.
Η ενέργεια αυτή μπορεί να περιπλέξει τις υπό αμερικανική αιγίδα ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που ξανάρχισαν τον περασμένο μήνα, έπειτα από τριετές πάγωμα, ο δεύτερος γύρος των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

enet.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive