Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΜΑΤ στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013
Στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αντιτρομοκρατικής, στο πλαίσιο των ερευνών μετά τον εντοπισμό του οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος στη Χίο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής στήριξης προσφύγων, Ελευθερίας Ψυχογιού στο tvxs.gr, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο κτίρια όπου...
στεγάζονται Κούρδοι, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο όλων των προσφύγων, ψάχνοντας εξονυχιστικά τα πράγματά τους. Σύμφωνα με τη καταγγελία, υπήρχε χαρτί από εισαγγελέα το οποίο όμως δεν έδειξαν στους υπεύθυνους του Κέντρου, ενώ ο ίδιος ο εισαγγελέας αρνήθηκε να αποκαλύψει το λόγο της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έμειναν στο κέντρο γύρω στις δυόμισι ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό, η έρευνα στο Λαύριο πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες περί ενδεχομένης ύπαρξης ανάλογου υλικού στο Κέντρο. Για το θέμα ενημερώθηκε ο ανακριτής Χίου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας στους χώρους του Κέντρου.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την έρευνα σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του Κέντρου, από προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν ως προς το νόμιμο της παραμονής τους 170 αλλοδαποί, που διαμένουν στο Κέντρο και από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, εννέα υπήκοοι Τουρκίας, εννέα Συρίας, ένας Ιράκ, ένας Ιράν και εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν, προκειμένου να ελεγχθούν πιο προσεκτικά τα δικαιολογητικά παραμονής τους.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive