Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τι είπε ο Μανιάτης για το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και τον ορυκτό πλούτο
Τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η επιβολή… σεισμόσημου στα ακίνητα επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Ο ίδιος δήλωσε άγνοια...
για τις συνθήκες που οδήγησαν στο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η τρόικα ζητεί να ασφαλιστούν υποχρεωτικά όλα τα ακίνητα για φυσικές καταστροφές.
«Είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν», δήλωσε στο Mega ο Γ.Μανιάτης.
«Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η επιβάρυνση για τους πολίτες», ανέφερε, επιφυλασσόμενος για περαιτέρω πληροφορίες καθώς «η συζήτηση είναι σε εξέλιξη».
Άγνοια για το μπλακ άουτ
«Ακόμη δεν ξέρουμε γιατί συνέβη το ατύχημα και το δεύτερο μπλακ άουτ», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Σαντορίνη.
Ο ίδιος επισκέφτηκε χθες το νησί και συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΔΕΗ και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων.
Όπως είπε, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το πόρισμα αναφορικά με τα αίτια του ατυχήματος.
«Η ΔΕΗ πρέπει με ένα τρόπο να αντισταθμίσει τη ζημιά που προκλήθηκε», σημείωσε.
Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι αντίστοιχα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Σαντορίνη θα έχει έως και 90% παραπάνω εφεδρείες από όσες χρειάζεται σε ώρες αιχμής.
Υδρογονάνθρακες
«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις, τουλάχιστον δύο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», υπογράμμισε ο Γ.Μανιάτης αναφορικά με τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου για την αξιοποίηση των υδρογοναθράκων από ιδιώτες αναδόχους.
«Αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. Άρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», συμπλήρωσε.
Newsroom Enet
  • Blogroll

  • Blog Archive