Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2013
Συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω βρίσκονται συνεχώς από προχθές στο πλευρό της Χρυσούλας Μέρμελα, από την Πάτρα και της οικογένειάς της.
Η συναγωνίστρια Ελένη Γιόκαρη μετέβη με το λεωφορείο της γραμμής από την Αθήνα και δεν έχει αφήσει στιγμή από κοντά της την Χρυσούλα και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Όλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Χρυσούλα έχει ανάγκη, εκτός των άλλων και από ψυχολογική στήριξη μιας και προ ολίγων ημερών, όταν της έκοψαν το ρεύμα, έκανε απόπειρα αυτοπυρπόλησης της.
Δυστυχώς καμμιά κοινωνική υπηρεσία δεν της προσφερέι τα στοιχειώδη, ούτε καν την ψυχολογική  υποστήριξη που έχει ανάγκη.
Χθες το βράδυ ο συναγωνιστής Στυλιανός Δρακουλέλης, του Κινήματος Δεν Πληρώνω Πάτρας πρόσφερε και αυτός την αλληλεγγύη του κινήματος μας στην οικογένεια της Χρυσούλας.
Σήμερα Παρασκευή η συναγωνίστρια Ελένη μαζί με την Χρυσούλα επισκέφθηκαν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, την Δημαρχία και την Εισαγγελέα.
Όλοι εξέφρασαν την συμπάθεια τους αλλά το  ρεύμα δεν έχει επανασυνδεθεί, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων και έτσι η οικογένεια δεν μπορεί να έχει τα στοιχειώδη (ψυγεία, ανεμιστήρα, συσκευή οξυγόνου, συντήρηση σε ψύξη τροφίμων, φαρμάκων κλπ) ούτε για την εξασφάλιση κάποιου ελαχίστου εισοδήματος από την λειτουργία της καντίνας, ούτε για την παρασκευή γεύματος και την χρήση των ιατρικών συσκευών παροχής οξυγόνου.
Οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω παραμένουν στο πλάι της Χρυσούλας και το ίδιο πρέπει να κάνει και η τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Μπορείτε στους παρακάτω συνδέσμους να δείτε περισσότερα για την συγκλονιστική αυτή περίπτωση:

  • Blogroll

  • Blog Archive