Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2013
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας
 Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το νέο εργατικό δυστύχημα, τρίτο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο οδήγησε στον άδικο χαμό του άτυχου 27χρονου οικοδόμου Βίλσον Τσάρα. Η μη τήρηση...
των στοιχειωδών συνθηκών ασφαλείας στην κατεδάφιση κτηρίου στην περιοχή του Τζάβρου έφερε τον σοβαρό τραυματισμό ενός εργάτη και το θάνατο ενός δεύτερου.
Ζητάμε από τα αρμόδια νομικά και θεσμικά όργανα να ελέγξουν ενδελεχώς όλες τις παραμέτρους του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, να βρουν τον εξαφανισμένο ιδιοκτήτη της οικοδομής, καθώς και τον επίσης εξαφανισμένο εργολάβο και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.
Επιπλέον, ως φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποδίδουμε εγκληματικές πολιτικές ευθύνες στο υποτιθέμενο Υπουργείο Εργασίας, λόγω της πλήρους αποδόμησης του πλέγματος προστασίας των εργαζομένων και του περιορισμού της εργοδοτικής ασυδοσίας και παράλληλα ζητάμε από το Ι.Κ.Α. Κέρκυρας και την Επιθεώρηση Εργασίας να κοινοποιήσουν αν και πότε οι άτυχοι εργάτες είχαν ασφαλιστεί από τον εργοδότη τους.
Για το Δ/Σ του ΕΚΚ
01/08/2013
  • Blogroll

  • Blog Archive