Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

"Υπάρχουν και όρια στον πατριωτισμό", δηλώνει με ύφος περίλυπο και προβληματισμένο ο γνωστός φιλάνθρωπος  Μυτιληναίος... 
Τα όρια, φυσικά, είναι αυτά που δεν βλάπτουν τα υπερκέρδη τους. Αφού λεηλατούν την πατρίδα μας από κάθε φυσικό πόρο και στίβουν σαν λεμονόκουπες τους εργαζόμενους, αφού χρωστάνε  εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά ταμεία, βάζουν πλώρη για άλλες πολιτείες με φτηνότερα εργατικά χέρια, φορολογικούς παραδείσους. Εκεί που όπως και εδώ θα βρουν προθυμους πολιτικούς υπηρέτες που θα τους εξαγοράσουν με τα τριάκοντα αργύρια βγαλμένα από το αίμα του λαού. Και δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος κεφαλαιοκράτης. Είναι όλοι αυτοί οι τζαμπατζήδες που εξανίστανται με τον νεαρό "τζαμπατζή" του 1,20 ευρώ. Και ας πλήρωσε με την ζωή του.. 

Για αυτούς πατρίδα και θεός τους είναι μόνο το κέρδος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διώξουμε μια για πάντα από το σβέρκο μας όλους αυτούς τους "πατριώτες εθνικόφρονες" κεφαλαιοκράτες, μαζί με τις πολιτικές τους υπηρέτριες... 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
Διαβάστε την σχετική είδηση:..

Προειδοποίηση Μυτιληναίου για την υψηλή φορολογία στην παραγωγή. Μένουμε Ελλάδα για να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση, αλλά υπάρχουν και όρια, δηλώνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Τα σχέδια της ΜΕΤΚΑ για επέκταση την Αφρική.

Ο πατριωτισμός είναι αυτός που κρατά τον όμιλο στην Ελλάδα, παρά το τρελό φορολογικό φορτίο που καλείται να σηκώσει και έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι μέτοχοι να ζητούν τη μεταφορά της έδρας, δηλώνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο Reuters.
«Το πρόβλημα είναι πως καλούμαστε να πληρώσουμε όλο και περισσότερους φόρους κάθε μήνα», σημειώνει. «Να φορολογείται το εισόδημα είναι απαραίτητο. Να φορολογείσαι όμως πάνω στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που κάνει ακριβότερο το προϊόν, είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Ποιος κερδίζει από αυτό;», αναρωτιέται.
Ο όμιλος έχει ως τώρα καταφέρει να αντισταθεί στις ισχυρές πιέσεις μετόχων να αλλάξει έδρα, υποστηρίζει. «Θέλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας και έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες να υποστηρίξουμε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πατριώτες είμαστε, υπάρχουν και όρια».
Το γκρουπ έχει καταφέρει να μείνει κερδοφόρο και συνεχίζει να προσλαμβάνει, όμως έκτακτες εισφορές και φόροι κατανάλωσης, που κόστισαν το 2012 συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, φέτος θα τετραπλασιαστούν φτάνοντας σχεδόν τα 50 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό φορολογικό βάρος που θα σηκώσει ο Μυτιληναίος αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, τα 2/3 από τα οφέλη του προγράμματος περικοπής κόστους εξαϋλώθηκαν από τους νέους φόρους που επιβάρυναν την παραγωγή.
Όπως σημειώνεται, ο όμιλος έχει επεκταθεί μέσω της ΜΕΤΚΑ στο εξωτερικό και έχτισε εργοστάσια στο Ιράκ, στη Συρία και στο Πακιστάν. Όταν εξαγοράστηκε από τον όμιλο η εταιρεία (1998), το 95% των εσόδων προερχόταν από το εσωτερικό. Έκτοτε η εταιρεία έχει δεκαπλασιάσει το μέγεθός της και λιγότερο από το 10% του τζίρου παράγεται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, οι αραβικές χώρες είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους και ο όμιλος δεν έχει χάσει ούτε έναν διαγωνισμό από Ευρωπαίο ανταγωνιστή.
Η ΜΕΤΚΑ σχεδιάζει τώρα να χτίσει εργοστάσια στην υποσαχάρια Αφρική, σε χώρες όπως η Νιγηρία και η Κένυα. «Βλέπουμε πολύ μεγάλο μέλλον στην Αφρική. Υπάρχουν χώρες οι οποίες θα χρειαστούν τεράστιες ποσότητες παραγωγής ενέργειας στα χρόνια που θα έρθουν», τονίζει ο κ. Μυτιληναίος.
Τα έσοδα από το εξωτερικό στηρίζουν τον όμιλο και προσφέρουν ανακούφιση στα προβλήματα που δημιουργούνται στην Ελλάδα των έξι χρόνων ύφεσης. Όμως ο κ. Μυτιληναίος είναι προσεκτικός. Η μεγαλύτερη επιτυχία που μπορείς να έχεις στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι να επιβιώσεις, δηλώνει. «Αυτό είναι που λέμε επιτυχία στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις κέρδη, δεν υπάρχει τρόπος».
  • Blogroll

  • Blog Archive