Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκαλύψεις - φωτιά από πρώην στέλεχος της Χ.Α.

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για το πραγματικό "πρόσωπο" της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει το Έθνος, με πηγή ένα πρώην μέλος της Χ.Α. του πυρήνα της Νίκαιας, ο οποίος κατονομάζει πολιτικά πρόσωπα που κινούν τα νήματα και αστυνομική κάλυψη.

Ενδεικτικό της "ηθικής" της Χ.Α είναι όπως λέει ότι χρήματα από τους εράνους πηγαίνουν στις τσέπες ανθρώπων του κόμματος και ότι ακόμη και ρούχα από προσφορές "μόνο για Έλληνες", τα δίνουν σε αλλοδαπούς, που τα πωλούν στις λαϊκές. Σε αυτούς - καταγγέλλει - ότι πουλούν προστασία και παίρνουν ποσοστά.

Οι καταγγελίες που δημοσιεύει το Έθνος δείχνουν μία πολύ βρώμικη οργάνωση που δρα στην περιοχή του υποκόσμου.

Όπως αναφέρει, η οργάνωση δρα με αστυνομική κάλυψη και για τις... επιθέσεις παίρνει το "Οκ" από βουλευτή της Χ.Α.

Το πρώην μέλος της Χ.Α. υποστηρίζει- σύμφωνα με το Έθνος - ότι ο 45χρονος δράστης δεν ήταν απλό μέλος αλλά υπαρχηγός στην ομάδα και ότι ο νεαρός Φύσσας είχε στοχοποιηθεί για τις απόψεις του. "Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες" ανέφερε.

Ο ίδιος αναφέρει πως η Τ.Ο. της Νίκαιας λειτουργεί ως τάγμα εφόδου, κατονομάζει τον καθοδηγητή και βουλευτή της Β' Πειραιά της Χ.Α. ο οποίος την έχει υπό την εποπτεία του.

"Ο (...) μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το οκ από τον (...) και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το οκ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για την 'πέσουμε' σε Πακιστανούς", σημειώνει.

Αναφέρει παράλληλα πως αρχηγείο της δράσης της οργάνωσης είναι το τοπικό γραφείο όπου φυλάσσονται και όπλα, τα οποία απομακρύνονται όταν γίνεται έλεγχος από την αστυνομία. Όπως λέει αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" όποιους πιαστούν στα πράσα.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αποκάλυψη πως οι επιθέσεις στους Πακιστανούς γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων - θέλοντας να πείσουν τους ξενοφοβικούς πως στόχος τους είναι οι μετανάστες - καθώς στην πραγματικότητα τα μέλη της Χ.Α. τους "πουλούν προστασία".  

Καταγγέλλει δε πως ρούχα που συγκεντρώνονται από εράνους "μόνο για Έλληνες" καταλήγουν να πωλούνται σε πάγκους Ασιατών. Σε αυτούς πουλούν προστασία και παίρνουν ποσοστά, όπως αναφέρει.

Το πρώην στέλεχος υποστηρίζει ότι και χρήματα που μαζεύουν από εράνους καταλήγουν σε τσέπες κομματικών στελεχών. Αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό, στο οποίο είδε να παίρνουν ποσό 300 ευρώ από έρανο. "Με αυτά πληρώνουν τα κοινόχρηστά τους και άλλα έξοδα και κάνουν μία ζωή αξιοπρεπή" σημειώνει.

Παράλληλα, όσον αφορά τις πηγές των εσόδων της Χ.Α., αποκαλύπτει μία "μάχη" - όπως λέει - μεταξύ αλβανών ανθρώπων της νύχτας και μελών της οργάνωσης για την "προστασία" μαγαζιών στις φτωχές συνοικίες του Πειραιά, ενώ γίνεται αναφορά στην πλατεία Μέμου και στην πλατεία Ελευθερίας, ως πεδίο αντιπαράθεσης για τα "μπραβιλίκια" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.



 
Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα - φωτιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε - κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή του Σταρ - ότι με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου, έσπασε η ομερτά και αποκαλύπτεται μία εικόνα που θυμίζει την ιταλική μαφία.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση ανέφερε πως δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α. καθώς είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, μπορεί όμως να τεθεί ενώπιον του νόμου, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Υπάρχουν πολλά στοιχεία που επιτρέπουν αυστηρότερη και αυστηρότατη αντιμετώπισή της" ανέφερε.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως ο πολιτικός κόσμος πρέπει να υψώσει τείχος απέναντι στη βία  

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive