Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Ο κόσμος δεν πληρώνει το φόρο ακίνητης περιουσίας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013
Πούφος: Ο κόσμος δεν πληρώνει
Επέμεινε στη θέση πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα εάν περάσουν από τη βουλή τροποποιητικές νομοθεσίες για το θέμα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας ο διευθυντής του τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος.
Οι τροποποιήσεις στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας που...
προτάθηκαν σχεδόν από όλα τα κόμματα συζητήθηκαν εκ νέου σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τον κ. Πούφο να επιμένει πως δεν μπορούν πλέον να γίνουν οι όποιες αλλαγές πλην της πρότασης της κυβέρνησης για εξαίρεση των πρώτων 5χιλ. ευρώ.
Όπως εξήγησε, ήδη εισπράχθηκαν ποσά τόσο από Κύπριους όσο και αλλοδαπούς και οι όποιες τροποποιήσεις θα έχουν επιπρόσθετο κόστος.
Συμπλήρωσε επίσης πως πολλοί πολίτες δεν καταβάλουν το φόρο αναμένοντας να δουν τι θα αποφασίσει η βουλή. «Πρέπει να τερματιστεί αυτή η αβεβαιότητα», τόνισε. Από τα 140εκ. ευρώ που υπολογίζεται να προέλθουν από τη συγκεκριμένη φορολογία, έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα μόνο 15εκ. ευρώ. «Την ίδια ώρα δεν γνωρίζουμε ούτε την εισπραξιμότητα του συγκεκριμένου φόρου», πρόσθεσε ο κ. Πούφος.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ ήδη στάληκε η φορολογία σε 97χιλ. πολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων κάτω από 40χιλ. ευρώ.
«Θα είμαστε σε δυσμενή θέση αν έρθει το 2014 και δεν έχουν μαζευτεί τα 140εκ. ευρώ», πρόσθεσε για να υπενθυμίσει πως τον τελικό λόγο έχει η τρόικα.
Σύμφωνα με τον κ. Πούφο, η τρόικα είναι ενημερωμένη για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις πρώτες 5χιλ. ευρώ.

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive