Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ειρηνοδικείο απαγόρευσε την εκποίηση κατοικίας άνεργης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Σεπτεμβρίου 10, 2013
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με απόφασή του, απαγόρευσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας 37χρονης, άνεργης από το 2009, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το Ειρηνοδικείο προσδιόρισε μηδενικές καταβολές για το συνολικό χρέος της άνεργης, ύψους ...93.517,98 ευρώ, προς την πιστώτρια τράπεζα έως τις 13-2-2014. 
 
Η 37χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την προστασία του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επικαλούμενη το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι υπό τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της 37χρονης, η κύρια κατοικία της πρέπει να εξαιρεθεί χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές της με την καταβολή χρηματικού ποσού. Αυτό, όπως σημειώνει, επιβάλλεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας της να επιβιώσει με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει και λόγω της φύσεως της πάθησής της, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.
 
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε νέα δικάσιμο θα διερευνήσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών για την 37χρονη.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Blogroll

  • Blog Archive