Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2013
Το παρακάτω κείμενο έγραψε ο Ηλίας Παπαδόπουλος, Οικονομολόγος Msc, μέλος της ΣΕ του Κινήματος Δεν Πληρώνω και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΟ  ΧΩΝΙ (29/9/13)


  ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ
Νομίζουν ότι με τις συνεχόμενες δίκες θα καταφέρουν να κάμψουν το φρόνημά μας; Νομίζουν ότι επιστρατεύοντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, καμουφλαρισμένους ασφαλίτες και παρακρατικούς θα μας φοβίσουν; Ε μάλλον κάτι έχουν καταλάβει λάθος.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν είναι ένα κίνημα φοβισμένων ανθρώπων. Αποτελεί γέννημα του λαϊκού κινήματος και μάλιστα του πιο αποφασισμένου κομματιού του. Τα έχουμε βάλει με τα συμφέροντα πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβων και των πολιτικών τους υπηρετών. Έχουμε πρωτοστατήσει στις σημαντικότερες μάχες του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος τα τελευταία χρόνια (Χαλυβουργία, Μετρό, ΕΡΤ, νοσοκομεία κ.ο.κ.). Παλεύουμε καθημερινά ενάντια στους εχθρούς του λαού και υπέρ της απελευθέρωσής του από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Οι διώξεις που έχει το Κίνημά μας αποτελούν παράσημα στον αγώνα μας. Το ότι μας πολεμούν οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και τα τσιράκια τους, δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Και ο δρόμος αυτός για μας είναι μονόδρομος.
Με αυτή την ψυχολογία και ηθικό στα ύψη, εκατοντάδες συναγωνιστές, αλληλέγγυοι και κάτοικοι, πλημμυρίσαμε την περασμένη Δευτέρα τα δικαστήρια του Κιάτου. Μας περίμενε τιμητική υποδοχή με κλούβες των ΜΑΤ και σύσσωμη την αστυνομία της περιοχής. Η δίκη αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά. Στον δρόμο της επιστροφής μας ακολουθούσε μία κλούβα των ΜΑΤ, μηχανές της αστυνομίας και ΟΠΚΕ. 
Η κρατική τρομοκρατία δεν μας πτοεί. Μας δυναμώνει και δίνει νέα πνοή στον αγώνα μας.
 Στις 07-10-13 στα δικαστήρια της Κορίνθου θα είμαστε ακόμη περισσότεροι. Περιμένουμε την ίδια υποδοχή από την Ολυμπία Οδό και τους μισθοφόρους της.
  • Blogroll

  • Blog Archive