Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ψαράδες του Περού σφαγιάζουν και χτυπούν άτυχα δελφίνια! (βίντεο)

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013

dolphin_reuters

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει την ανελέητη σφαγή δελφινιών από Περουβιανούς ψαράδες οι οποίοι χρησιμοποιούν το κρέας τους ως δόλωμα για καρχαρίες.
Το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας «Mundo Azul», η οποία διενήργησε πολύμηνη μυστική...
αποστολή σε συνεργασία με την αμερικανική ΜΚΟ «Blue Voice» και τη Βρετανική «Ecostorm agency». Στο πλαίσιο της αποστολής, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Stefan Austermuhle, εργάστηκε για 24 ημέρες σε αλιευτικό σκάφος, προκειμένου να καταγράψει και να αναδείξει την τραγωδία, ασκώντας πίεση για τη λήψη μέτρων.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι ψαράδες καμακώνουν, σφαγιάζουν και χτυπούν με ρόπαλα τα άτυχα δελφίνια. Σε μερικές περιπτώσεις τούς βγάζουν τα εντόσθια και τα πετσοκόβουν ενώ είναι ακόμα ζωντανά. Το κρέας τους χρησιμοποιείται ως δόλωμα αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση, αν και αυτό είναι παράνομο.
Πάνω από 15.000 δελφίνια σκοτώνονται ετησίως από τους ψαράδες του Περού, οι οποίοι έχουν οδηγήσει σε αφανισμό και τους καρχαρίες. Στην περίπτωση των καρχαριών, οι ψαράδες τούς σκοτώνουν κόβοντας τη μύτη τους ή περνώντας καλώδια μέσα από τον εγκέφαλό τους προς τη σπονδυλική στήλη για να τους ακινητοποιήσουν. Οι καρχαρίες δε, που κυοφορούν, δεν απελευθερώνονται στη θάλασσα για να διασφαλιστεί η επιβίωση του είδους αλλά σφαγιάζονται στα σκάφη, με τα μωρά τους να ξεψυχούν λίγο αργότερα ανάμεσα στα πτώματα.
Σε δηλώσεις του ο ακτιβιστής τόνισε πως ένιωσε να μουδιάζει, όταν έβλεπε να χτυπούν με ρόπαλα τα δελφίνια και να σφάζουν τους καρχαρίες, σύμφωνα με το econews.gr, ωστόσο, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συνεχίσει να καταγράφει με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και κάποια μέρα να μπει τέλος στην τραγωδία.
Δείτε το βίντεο (Προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες) - nez.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive