Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

saopaolo 26-10-2013Εκατοντάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ένα σταθμό λεωφορείων στη βραζιλιάνικη πόλη του Σάο Πάολο, βάζοντας φωτιά σε ένα λεωφορείο...
και καταστρέφοντας ΑΤΜ και μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.
Τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν δωρεάν δημόσιες μεταφορές. Το υψηλό...
κόστος των μεταφορών προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στο Σάο Πάολο, τον Ιούνιο, που αργότερα εξαπλώθηκε σε όλη τη Βραζιλία.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου για τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών στην πόλη, από την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ.
Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής ξεκίνησαν με μια πορεία μέσα στην πόλη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.
Η βία ξέσπασε όταν μια ομάδα αποκόπηκε από το πλήθος και επιτέθηκε σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κουκουλοφόροι, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της αναρχικής ομάδας Black Bloc, έβαλαν φωτιά σε ένα λεωφορείο και βανδάλισαν ταμειακές μηχανές και εκδοτήρια εισιτηρίων.
Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και χρειάστηκε να διασωθεί από τους συναδέλφους του, σύμφωνα με την εφημερίδα Globo.
Κατά την έφοδο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν και έστησαν οδοφράγματα σε ορισμένες περιοχές του κέντρου της πόλης.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Ρούσεφ ανακοίνωσε σχέδιο $2,4 δισ. για τη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών στη Σάο Πάολο. Τα χρήματα θα επενδυθούν σε αστικές σιδηροδρομικές γραμμές και στην επέκταση του μετρό, συμπεριλαμβανομένης και μιας νέας γραμμής που θα συνδέει το αεροδρόμιο της πόλης με την ανατολική ζώνη του Σάο Πάολο.
Αν και οι διαδηλώσεις του Ιουνίου πυροδοτήθηκαν από το κόστος μετακίνησης, η ευρύτερη αναταραχή πηγάζει από την αύξηση του κόστους ζωής στη Βραζιλία, τις κακές δημόσιες υπηρεσίες, τη διαφθορά και την κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια πορεία χιλιάδων εκπαιδευτικών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με αίτημα την αύξηση των μισθών, αμαυρώθηκε από αναρχικούς οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε τράπεζες και άλλα κτίρια.
Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις προκαλούν ανησυχία για την ασφάλεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014, που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει σε λίγους μήνες.
saopaolo1 26-10-2013
saopaolo2 26-10-2013
saopaolo3 26-10-2013
saopaolo4 26-10-2013


directNEWS.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive