Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Σωτηρία» για εκβιασμό

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2013
Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος απαιτούσε το χρηματικό αυτό ποσό από την διοικήτρια του νοσοκομείου, για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου...
έφυγε από το σπίτι της διευθύντριας, το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  
  •          πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα,
  •          δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
  •          σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
  •          κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και
  •          μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.



Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούσαν εδώ και μήνες και είχαν καταλάβει αρκετές φορές το γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων.

Η σύμβαση θα αξιοποιούσε 4 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που είχε δοθεί στο Ίδρυμα για την σύναψη της σύμβασης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε από την διευθύντρια ένα μέρος αυτών των χρημάτων προκειμένου να μην γίνει νέα κινητοποίηση.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το Υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διευθύντρια».

Ο Α. Γεωργιάδη είπε πως «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ πρόσθεσε ότι «κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν  δεν έχουν πάντα δίκιο».

Ο 45χρονος συνδικαλιστής, που κατά τον υπουργό «ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ που έγινε αντιμνημονιακός και πήγε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα», με την δικογραφία που σχηματίστηκε, θα προσαχθεί αύριο, Τρίτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου
TVXS
  • Blogroll

  • Blog Archive