Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Παπανικολάου: Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 2013 δικάζομαι/τιμωρούμαι.
Ζητώ τη συμπάρασταση όλων.

Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη δικάζομαι/τιμωρούμαι (600-800 ευρώ για δικαστικά έξοδα) μαζί με άλλους 10 συμπολίτες, γιατί διαμαρτυρήθηκα για την παραβίαση του συνταγματικού μου δικαιώματος να μετακινούμαι ελεύθερα στη χώρα μου, με την τοποθέτηση πολλαπλών και ακριβών διοδίων στους ...

εθνικούς δρόμους από ιδιώτες (όπως δικάζονται/διώκονται και εκατοντάδες συμπολίτες, απ την περιοχή μας και απ όλη τη χώρα, με μια βιομηχανία δικών).
Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε ένα άρθρο του ποινικού κώδικα (το 184, που χρονολογείται απ την εποχή του εμφυλίου πολέμου) και ισχυρίζεται πως «παρότρυνα τους διερχόμενους οδηγούς να εξαναγκάσουν δια βίας ή απειλών, τους εισπράκτορες των διοδίων να επιτρέψουν τη διέλευση αυτών, σηκώνοντας τα δρύφρακτα», με μόνο «αποδεικτικό στοιχείο» τον αριθμό αυτοκινήτου μου, που είχα παρκάρει δίπλα στα διόδια, όταν πήγα να διαμαρτυρηθώ.
Το σύνταγμα ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Δεν είναι δικό τους. Είναι η σημαντικότερη κατάκτηση των λαών, από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Αυτό το σύνταγμα, οι νεοφεουδαρχικές δυνάμεις του σήμερα, κάνουν κουρέλια, είτε με συνεχή εμπόδια/διόδια στη μετακίνησή μας στη χώρα, είτε με καταστολή των διαμαρτυριών μας, με γελοίες δικαιολογίες/κατηγορητήρια και άλλα πολλά. Σε μας απομένει να το υπερασπιστούμε. Και γω αυτό έκανα - και θα κάνω. Ζητώ τη συμπαράσταση όλων, γιατί πιστεύω ότι η υπεράσπιση του συντάγματος ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες, τους φορείς και συλλογικότητες που έχουν πάρει θέση και με ψηφίσματα συμπαραστέκονται και καταδικάζουν τη δίωξή μας.
Η δίκη γίνεται την Παρασκευή 18 Οκτώβρη στη Λάρισα, με αριθμό πινακίου 30.

Γιώργος Παπανικολάου
  • Blogroll

  • Blog Archive