Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Καταγγέλουν Τα Goody’s Για Εκμετάλλευση Των Εργαζομένων

Posted by freeblackbee Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2013

Καταγγέλουν Τα Goody’s Για Εκμετάλλευση Των ΕργαζομένωνΤο Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου και σε όλους τους εργαζόμενους της Λάρισας
την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί η εργοδοσία της ΓΚΟΥΝΤΥΣ, στους εργαζόμενους στα...
καταστήματά της στη Λάρισα.


Επιδιώκει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων από το σύνολο των εργαζομένων. 
Καταργούν την κλαδική σύμβαση εργασίας και απειλούν με απολύσεις όσους δεν υπογράφουν για να δουλεύουν με 4,30 € την ώρα μικτά. Η πλειοψηφία δηλαδή που εργάζεται με μερική απασχόληση 20 ώρες τη βδομάδα να αμείβεται με 284 € το μήνα.  Να εργάζονται με απλήρωτες υπερωρίες, να αποσπώνται ή να δανείζονται σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου της ΓΚΟΥΝΤΥΣ, χωρίς Κυριακή ρεπό. Απαγορεύουν τη συλλογική, τη συνδικαλιστική δράση.
Οι προηγούμενες μειώσεις μισθών και ωρών εργασίας δεν απέτρεψαν το κλείσιμο καταστήματος, ούτε σταμάτησαν την επίθεση της εργοδοσίας. 
Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο κεφάλι. Μας θέλουν σύγχρονους δούλους, να μας απασχολούν όποτε και όπως θέλουν. Να μας πληρώνουν όσο και όταν θέλουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε την πολιτική τους και την επίθεση της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΓΚΟΥΝΤΥΣ αποφασιστικά και στηριγμένοι στο Συνδικάτο τους να αγωνιστούν για να μην αλλάξουν οι όροι εργασίας τους, για να μην μειωθούν οι μισθοί και τα ημερομίσθια.

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive