Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Χάκερ παραβίασαν 38 εκατομμύρια λογαριασμούς της Adobe

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2013

Τουλάχιστον 38 εκατομμύρια λογαριασμοί παραβιάστηκαν τελικά από χάκερ, όπως τελικά αναγκάστηκε να παραδεχθεί η αμερικανική εταιρεία λογισμικού Adobe, που διαβεβαίωνε αρχικά ότι το πρόβλημα της κυβερνο-επίθεσης δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό.
Οι υποκλοπές αφορούσαν 38 εκατ. ονόματα χρηστών (usernames), κρυπτογραφημένους κώδικες (passwords), καθώς και τμήματα του....
πηγαίου κώδικα των δημοφιλών προγραμμάτων Photoshop και Acrobat.
Εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίζεται ότι εξαιρετικά σημαντικά προσωπικά δεδομένα πελατών (αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, επί παραδείγματι) έχουν υποκλαπεί μόνο στις περιπτώσεις 2,9 εκατ. πελατών, ενώ στους υπόλοιπους 35,1 οι υποκλοπές αφορούν μόνο τα usernames και τα passwords.
Η συγκεκριμένη κυβερνο-επίθεση πλήττει το λειτουργικό των προγραμμάτων που υποκλέπτονται δίνοντας στους χάκερ τη δυνατότητα να τα αντιγράψουν. Η Adobe έχει προχωρήσει ήδη στις αλλαγές στα passwords πελατών της προληπτικά για την περίπτωση που έχει επιχειρηθεί η αποκρυπτογράφησή τους, έκθετοι, ωστόσο, παραμένουν οι πελάτες που διατηρούν ακόμα παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.
Εκπρόσωπος της Adobe, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την αρχική απόκρυψη της πραγματικής διάστασης του προβλήματος από τους πελάτες, δήλωσε ότι η εταιρεία εξέδωσε απλώς μια ανακοίνωση η οποία βασιζόταν στα στοιχεία που είχε μέχρι τότε στη διάθεσή της.
(Πηγές: ΑΠΕ, BBC News)
  • Blogroll

  • Blog Archive